Najdi forum

Stara sem 19 let in že 5 let trpim zaradi anoreksije in bulimije. Bila sem že na zdravljenu, ki pa je bilo neuspešno. Resnično rada bi se pozravila, a to nikakor ni možno. V treh letih sem se pod prisilo zdravnikov zredila za 5 kilogramov. Že več kot leto dni ne obiskujem več psihiatrinje, ker mi enostavno ni znala več pomagati. Na vsak način želim imeti 38 kilogramov (velika sem 168 cm), imam trenutke ko vem, da se moram zrediti, a že naslednji trenutek ko pomislim, da bom morala zato jesti hrano, ki je moja sovražnica mi enostavno mine.
Prosim za kakeršenkoli nasvet, kaj naj naredim?

Draga Tjaša,
oprostite za tako pozen odgovor. Pravzaprav ne vem, kam naj vas napotim, vendar mislim, da potrebuje pomoč in podporo in nekoga, ki bo vašo željo po zdravju podprl. Niste napisali vaše trenutne teže, vsekakor, če že gre za resno podhranjenost, poiskusite najti strokovno pomoč čimprej. Lahko se obrnete tudi katerega od drugih psihiatrov, ki s ukvarjajo tudi s to problematiko: na polikliniki (psihiatrični dispanzer, Njegoševa 4, Lj) dr. Reljičeva, na Centru za mentalno zdravje (Zaloška 29, Lj) dr. Sernec, po novem letu pa, mislim, lahko tudi pri meni.

Ta razdvojenost, o kateri pišete, je zdrava in predstavlja že prvi korak na poti iz motnje hranjenja. Na žalost je pot velikokrat kar dolga, zato potrebujete pomoč. Samo upamo lahko, da se bo tudi pri nas v prihodnosti razvil center, kjer bo nudena specializirana strokovna pomoč vsakemu glede na njegove potrebe.

Marija Anderluh

New Report

Close