Najdi forum

podhladitev

Bi mi kdo znal povedati kaj so lahko (skodljive) posledice dolgotrajnejse (nekaj ur) podhladitve? V primeru, da je ogrevanje uspesno, seveda.
hvala, m.

------- www.kosovir.si

Če je ogrevanje uspešno in pravilno, potem posledic (razen kakšnih ozeblin, ki potem vodijo v vazokonstrikcijo in ishemično poškodbo) naj ne bi bilo.

gre za konkreten primer… Po opravljeni sterilizaciji so mi zivalco pustili tako kot je bila (tudi ocitno predozirana anestezija). Ko sem jo prisla iskat, je bila popolnoma podhlajena (taka je bila verjetno ze par ur) – na otip hladna in trda.
Kar se ogrevanja tice – zavila sem jo v debel pulover, gretje v avtu dala “na ful” in isto rc ponovila doma se v prostoru gretim s kaloriferjem.
Zdaj me zanima, kaksne posledice bi tistih par ur lahko imele na njeno zdravje (dolgorocne – v mislih imam npr. kaksno blazjo prizadetost mozgan, poskodbe gastro in urinarnega trakta).
hvala, m.

------- www.kosovir.si

Sicer odvisno od stopnje podhladitve, vendar pa, če bi bila stopnja huda, se ne bi dobro končalo, tako pa mislim, da bo vse ok in da živalca ne bo imela posledic. Kako pa je sedaj (dihanje, utrip, topla?)

Zdaj, to je en teden po sterilizaciji je ok. Sprasujem, ker imam z njo probleme. Postala je totalno agresivna (ne mislim samo grizenja, ampak napadanje), ampka ok, to bi clovek povsem tazumel in pripisal hormonskim spremembam. Konec koncev sva jo sterilizirala med gonitvijo (ni bilo druge opcije) in raven hormonov se mora spravit na normalno raven.
Na to, da gre za hormoncke nakazuje tudi to, da si dela gnezdo, da svojega prijateljcka smatra za mladica… (neke vrste navidezna brejost pac).
Kar me skrbi je, da se je pred tremi dnevi med spanjem polulala. Na prostor kjer spita, na tega drugega dihurclka (aja, gre za dihurcico), ko sem cistila kletko se je v roku parih minut polulala se parkrat. Vceraj in danes sicer deluje ok, kar se tega tice, vendar so mi svetovali obisk pri vetu.
Mogoce tudi celo bolj zaradi same sterilizacije (in moznih zapletov) kot zaradi te podaljsane anestezije….
m.

------- www.kosovir.si

Pozdrav!
Maja, še tukaj ti bom odgovorila. Za info sprašuješ ljudi, ki ti bodo zelo težko podali pravo pomoč. Jaz te ne bom učila, kje si delala napake, ker sem premalo pametna. Lahko pa ti iz svojih izkušenj povem sledeče: dihurčico si peljala na sterilizacijo ob popolnoma neprimernem času zanjo. S tem si ji povzročila, da bo imela permanenti sindrom “pms”. To bo tudi vplivalo na spremembo karakterja. In lulanje…na to se kar navadi. Sama kot veš, sem proti temu, ne samo pri dihurkah. To je hud poseg v telo, ki prinaša več slabih kot dobrih učinkov. Razen, če ni v zdravstene namene.
Moj nasvet za ublažitev situacije. Dihurčico bi ločila od samčka. Vsaj začasno, če ne za stalno. In podhladitev nima nikakršnje zveze s tem problemom, ki si ga opisala nazadnje.
LP,Miša

Misa, sama pa sem zelo za sterilizacijo in ker ne mislim razplajati dihurckov je to pac edina opcija (pa ne samo po mojem mnenju, ampak po mnenju parih ljudi, ki se na dihurcke spoznajo precej bolj kot ti in jaz). Menda ves kako poteka gonitveni ciklus pri dihurckih? Konkretneje pri dihurcicah? Kaj se zgodi, ce s zacne goniti in se ne oplodi?
Kakorkoli, govorila sem s parimi veti (ne samo nasimi) in to kar se dogaja je lahko posledica vnetja urinarnega trakta, vnetja ledvic ali samo hormonov, ki so ji podivjali. Da se izkljuci prvo in drugo bo potrebno opraviti par preiskav (ja, spet bom malo denarja vrgla stran, po tvoje). Oboje je lahko posledica nestrokovne sterilizacije, bakterijske okuzbe (med ali po sterilizaciji), podhladitve ali tudi samo stresa.
Brez zamere, ampak vsake stvari se pa tudi ne pozdravi samo z jogurtom in preslico… Predvsem, ce ne ves za kaj zares gre.
Jaz vet nisem (kar nekoliko obzalujem), mi pa definitivno ni vseeno za moje zivali in mislim narediti vse da se bodo pocutile ok. Ce me bo to stalo parih prstov ali nekja denarja – ja bogpomagej, sama sem si kriva, kaj jih pa imam…
m.

p.s. locitev Tidre in Gulota so mi vsi zelo odsvetovali. 😉

------- www.kosovir.si

Maja!
Naj te opomnim, da sem ti napisala dobrohoten nasvet, ki si ne zasluži tvojega besnega odgovora. Kaj si mislim, bom zamolčala.
Da je zelo dobro ubogati veterinarje, ki vedo o dihurjuih več kot jaz ali ti bi ti verjela, saj jih plačuješ. No, pa jih plačuj še v naprej. In ena zanimivost. Vzreditelj je imel v 40 letih vzrejanja mali milijon samičk dihurjev, ki niso bile nikoli sterilizirane, pa niso vsako leto imele legla. Nekatere se niso nikoli niti plodile, pa so dočakale lepo starost. Kako to, da so njegove bile zdrave, naše v ujetništvu pa ne. Pa jim nudimo najboljšo veterinarsko oskrbo?
Da ne bo tole prešlo v osebno obračunavanje bom končala, ker vidim, da si sedaj, ko imaš toliko problemov jezna še name.
Tvoj bes se odraža tudi na živalcah. Ker jaz smatram, da je pes ogledalo lastnika. Verjetno razumeš, kaj sem s tem mislila. In šele sedaj vidim, kako prav sem imela, ker sem se odločila, tako kot sem se.
Maja, zaključujem z željo, da bi bilo lepo, če bi lahko s preslico ozdravili poleg agresije še kakšno drugo bolezen.
LP,Miša

New Report

Close