Najdi forum

podgane

Na našem koncu pa imamo podgane-malo iz Lj. Ko sem šla okoli hiše, je jedla jabolka, ki so nastavljena za kose. Ko sem pa sedela v kletni sobi, sem imela občutek, da se sprehajajo po kanalizacijski cevi. Ko sem zaropotala, so utihnile. Kako naj jih prepodim? Me je kar groza te golazni. A ima še kdo take probleme in kako se jih je rešil? Naj omenim še, da ima kar nekaj hiš komposte in majhna mlaka je tudi zraven nas. Imajo kar komfortno življenje pri nas.

Kaj naj naredim?

Selitev? Podgane so namreč trdoživi in pametni sesalci….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Kupiš strup in ga nastaviš tam, kjer se podgane gibljejo.

Zgornji mejl tudi govori o strupu. Tega nebi uporabila, ker imamo vsi okoli muce ali kužke, tudi mi. Pa tudi če nastaviš samo doma, lahko podgana odnese drugam ali pa vrane tudi odnesejo. Jaz bi jih odstranila na kakšen naraven način. Nekaj, kar jih moti. Tudi krta sem prepodila na naraven način. Takoj, ko je naredil krtino, sem mu luknjo odkrila. To ga je tako motilo, da se je preselil. Najbrž je imel prepih. Zato mislim, da je tudi kaj takega, da podganam ni všeč.

Mislim, da na prijazen način ne bo nič dosegla.

S podganami se ne da tako mirno pogovorit kot s krtom. Sploh ne vem, če obstaja kakšen human način za njihovo odstranitev.

Ti bom dala HUMAN NAČIN za podgane.
Hočeš da jih strpa v gajbico in prinese na tvoj prag?

Avtorica. Kupi podganji strup (vrečke) ali si naroči deratizacijo. Malo se pozanimaj, kaj je bolj ugodno.

In potem samo nastavljal (zastrupljeno) hrano. Pocrkajo po treh dneh. Se nekam zavlečejo in jih ni.

GOLAZEN!
Če bo ena mona še stegnila jezik, da se ji ta žival smili – pisda blesava monovska!!

Maš težave? Kako bi se pa ti počutila, če bi bila podgana? Uboge so vse živali, ki jih človek zaradi svojega egoizma na tako grd način pobija.

[youtube]63QOBq08Fxk[/youtube]

,,,

Samo upaj, da ta nekam ne bo kak ventilacijski jašek al pa kaj podobnega 😉

PODGANE NISO GOLAZEN, GOLAZEN SI TI !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja, če boš nastavila strup, se bodo nekam zavlekle, kjer ne boš mogla do njih in pocrkale!!!
Upam, da ti bo še lep čas prijetno dišalo !!!!!!

PODGANE NISO GOLAZEN, GOLAZEN SI TI !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja, če boš nastavila strup, se bodo nekam zavlekle, kjer ne boš mogla do njih in pocrkale!!!
Upam, da ti bo še lep čas prijetno dišalo !!!!!![/quote]

Kdor ne razume, da s podganami ni heca živi pač v neki pravljici! Pa dajte še naprej! Saj ne vem, al naj se smejem ali jokam ob tako nizkem IQ-ju teh bab tuki gor! Najrajš bi ti po poštiposlala eno pošiljko teh živalc.

Kako bi jih pa ve, ki zagovarjate human pristop, odstranile? Z odvetniškim pozivom na izselitev pred izvršbo?
Se vidi, da še nikoli v življenju niste videle podgane, kaj šele, da bi se jih morale znebit.

Lepo prosim,da se tiste, ki se niste še nikoli spopadale s podganjo zalego, vzdržite vseh komentarjev.
Strup, samo strup pomaga. Če pokličete na Zavod za zdravstveno varstvo, vam bodo prinesli vabe za deratizacijo. Pri nas jo redno izvajajo enkrat letno zastonj ( če pa želiš vabe izven redne deratizacije, pa jih plačaš). Vsi v ulici nastavimo vabe/strup istočasno in takrat lastniki psov in mačk pač čuvajo svoje živalce. Podgane se ne zavlečejo v skrite kotičke, pač pa jih žene ven na prosto.
Skratka brez deratizacije bi tudi nas podgane požrle!!!

U, lej, nov monizem! 🙂

Pisda? What is this?

Za tebe mi je jasno, da živiš med podganami, svojega primitivizma ne moreš skriti….

Nekaj dejstev o podganah (prekopirano z Googla) za zagovornice teh prijaznih živalic:

Zanimivo je, kako se ljudje pri nas okužijo s salmonelo: podgane so povsod, tudi v skladiščih, kjer so shranjene na primer pločevinke brezalkoholnih pijač. Živali tekajo po njih in puščajo za sabo dlake in urin. Ko človek odpre tako pločevinko in pije naravnost iz nje, se lahko okuži s salmonelo in ne ve, kje jo je staknil.

Podgane spadajo med precej napadalne živali, nevarne so predvsem zaradi bolezni, ki jih prenašajo tudi z ugrizom. Precej večja nevarnost od njihovih zob pa so bolhe in klopi, ki jih podgane prav tako prenašajo, saj se domače živali tako lahko okužijo z meningitisom

Podgane prenašajo smrtno nevarno patogeno bakterijo Leptospira. Leptospiroza je nevarna kužna bolezen, ki jo podgane prenašajo z uriniranjem. Leptospire vstopijo v organizem skozi poškodovano kožo, sluznice ali pa z zaužitjem kontaminirane hrane. Akutna ali septična faza leptospiroze traja 5-7 dni. Znaki so povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah, bruhanje, zlatenica in hud glavobol. Tej fazi sledi asimptomatska faza, ki traja 1-2 dni, v kateri se pričnejo v organizmu tvoriti specifična protitelesa in leptospire izginejo iz krvi, jeter in pljuč. Tretja faza je imuna leptospirurična faza, ki traja od 4 tednov do doživljenjsko.

New Report

Close