Najdi forum

podgana

Pa smo jo ujeli in spustili v naravo….

Izkušnja je najboljša šola. Samo šolnina je zelo draga.Sartre

Hm mi smo navadno poceni mišolovko kupli v merkatorju in jo dali v sobo in malo sira gor in čez par dni je bila tam. Nismo se hoteli odločat za kake kemikalije, zaradi otrok že to nas je bilo strah in če imaš malo tega mrčesa doma je dokaj učinkovito že to vsaj tako mislim.

[url=http://igreigregames.com]igre[/url]

podgane majo različne okuse tako da meso zmeri ne užge….js mam podgano doma ga spustim tudi vn iz kletke(podgana mora biti najmn 1h na dan spuščena). kadar je spuščen in jem kej sladkega zelo rad pride do krožnika in zravn je. meso ne užge pri vsaki podgani, je pa dokazano da če podgana zavoha nekaj sladkega na drugi strani zidu se lahko tudi pregrize skozi zid(seveda če je zares sestradana)….te male živalice so zelo iteligentne zato morajo imeti velikp prostora in pozornosti…so zelo dobri domači ljubljenčki 😉

Napiši nekaj letakov, kjer boš poredni podgani zagrozila z mandatno kaznijo in posledično izgonom iz EU, če se sama ne izseli v roku devetnajst dni in sedem minut!
Mačko pa dvakrat na gobec! Mrcina lena, razvajena ena! Pa na omejeno prehrano jo daj! Dvakrat mesečno lahko oblizne kavno žliko, ki si jo do polovice potopila v mleko z 0,5% maščobe!
Red le mora biti, pa čeprav mogoče slab!!!!

;)))))

mi mamo pa podganee pred bajto… v ziduu so si nardile lukno, kteroo smo ze zazidali, sedaj pa spet!!! Kako se jih znebiti, mene je zelo strah, no ne samo mene 🙂 Doma imam tudi udomaceno zajcico, baje da jih podgane napadejo ali pa oplodijo :/ zajcice si sploh ne upam vec met spuscene

Dvomim da lahko podgana oplodi zajca. Doma imam dve podgani kot hišna ljubljenčka. Najboljši način za odstranitev podgan so morski prašički. Že v srednjem veku so jih dajali v hleve da so s piskanjem, ki gre podganam in mišim strašansko na živce, odganjali glodalce. To učinkuje bolje kot strup ali kaj podobnega. Če podgana zasumi da je hrana zastrupljena se je ne bo dotaknila!

So izredno pametne in lahko se naučijo delati v skupini – kot tim! Če jih je več, imaš problem. Podgana ima lahko na leglo 12 mladičev, breja pa je 4 tedne, ponovno plodna pa že po dveh urah po zadnjem kotenju. Tako da imaš lahko v enem mesecu samo z enim parom 12 novih podganic in če je polovica teh samičk, je to okoli 60 novih v naslednjem mesecu!

Drugače pa morski prašiček, mačka ali kača. Mišelovke so redkokdaj uspešne, če pa že, potem jih potrebuješ veliko, ker ponavadi ne bo stopila v past že prvi dan, lahko da šele po mesecu dni. Najboljša hrana je sadje ki zelo diši. Moji dve zavohata češnje, jagode in borovnice čez dve steni iz moje sobe v kuhinjo.

Srečno!

Pozdravljeni!

Začelo se je leta 2013 za bajto so se mi zaredile podgane. Prvo sem videl na vrtu malo luknjo in nisem dajal pozornosti tej luknji. Ko je pa tašča štihala vrt se ji je dobesedno vdrlo pod nogami luknja globoka cca. 50-60cm! Zmetal sem strupa za 12 velikih škatel ratimor-ja kar me je tudi finančno zelo koštalo. Potem sem odločil da bo odkopal (vsa zadeva je okoli jaška glavnega in imam tudi sum da podgane prihajajo iz kanalizacije) in naredil tampon. Tam jih res ni več videti (upam)podgan so se mi pa zdaj zaredile v kurilnici ki je odvoden jašek v primeru poplav(ta cev iz kurilnice je povezana z glavnim jaškom) tam so si naredile gnezdo navlekle vsega boga. Zdaj me zanima podgane mi hodijo iz glavnega jaška o temu sem tudi obvestil komunalo (dva sta prišla in videla podgane in pravijo da takega prmera še niso imeli in da je to delo za strokovnjake) jaz deratizacije ne mislim plačevati! V ponedeljek grem spet na komunalo ker me je že pošteno strah da mi nebi začele po bajti letat. Pa tudi že pošteno smrdi (sem dal ploh prek da se ne širi vonj) Kaj naj naredim na koga naj se še obrnem? Hvala za vsaki odgovor.

Na deratizatorje. Ne vem, kaj misliš sicer? Z zastrupljanjem daleč ne boš prišel, žal. In pa, ali imajo dostop do hrane oz. ugotovi, zakaj so se ti ravno tja naselile…

Yo!

Rad se jih znebil ampak jaz nimam več moči ne financ! Kar se tiče dostopa do hrane ga nimajo in ne vem zakaj so tam. V kurilnici mi je edina razlaga da jim je toplo in so si naredile gnezdo. Tudi v WC školjko ne mečemo hrane, ko žena ali tašča pomiva posodo se prej vse s krožnika pobriše tako, da res tukaj nemogoče da bi dobile hrano. Okoli mene ni nobene štale živim v urbanem naselju. Podgane prihajajo po kanalizacijskih ceveh druge ni. Šel sem na komunalo in jim razložil, da podgane prihajajo po kanalizaciji. Ona je rekla, da bo poslala dva človeka in res sta še isti dan prišla, ko sta videla kak po jašku letajo podgane je povedal, da takega primera še ni videl! Na koncu je povedal, da je to delo za strokovnjake, ker oni v tem primeru nimajo kaj drugega narediti kot da jim mečejo strup. Jaz denarja za deratizacijo nimam in ni moja krivda da mi podgane letajo pod bajto to hočem povedati. Jaz sem 100% prepričan, da podgane prihajajo iz glavnega jaška ki ga imam za bajto. Ti priključki so dosti nizko v glavnem jašku in podgana komot lahko pride po tej cevi. V glavnem to ko pišem je žena glih se vrnila iz komunale in so rekli da bodo oni krili stroške deratizacije, ker kakor sem gor opisal ni moja krivda temveč je to problem od komunale. Tak da upam, da se jih znebim za vedno! Je pa to nočna mora in kdo tega problema ni imel ne ve kaj so muke.

Te popolnoma razumem in ti tudi ne pripisujem krivde.
Se bom malo pozanimala, kaj v takem primeru še preostane.

New Report

Close