podgana
Kupi past, ki se ji reče Supercat.Notri je taka vaba, ki privablja glodalce in jo lahko privežeš z vrvico, da je podgana ne odpelje s sabo.Deluje hitro in učinkovito.Sama sem z njo na podstrešju polovila več kot deset miši.Je pa dovolj velika tako za podgane kot za miši.Pazi pa, da se pripravljene ne dotikaš s prsti, ker podgane to vohajo pa še fino se lahko udariš po prstih.
Stvar je takale, stoji pa toko: mačka je hotla spat v garažo in sem jo spustila notr. Kasneje sem šla pogledat, kaj se dogaja in se je mačka igrala z mrtvo podgano. Kako sem mogla takole podcenjevat svojo mačko??
Hvala vsem za odgovore! Moram pa rečt, da si bom kljub temu nabavila past, ki mi jo svetujete, ker smo na podeželju in imamo teh obiskovalcev veliko.
Lp vsem!
Za drugič, ko bo kdo v podobni situaciji, č je pri hiši mačka, jo bo sigurno ujela. Ni tukaj vprašanje, a je to zunanji muc ali salonski scrkljanec. Naši ljubljenčki imajo to v krvi in ko se začne miš ali podgana premikat, maček dobi lovski nagon, podobno kot je s premikanjem igračke na vrvici. Smo imeli perzijko, strašno izbirčno razvajeno pri hrani, miške okrog hiše je pa vse polovila, le potem ni vedela, kaj bi z njimi.
Naša je prva štiri leta življenja živela v bloku in preganjala samo muhe 🙂
Ko smo se preselili v hišo, smo imeli v uti za orodje miško. Notri smo dali našo (blokovskega življenja navajeno) mačko, odstranili pa smo vse orodje, kjer bi se miška lahko skrila. Mož gre čez pol ure pogledati, kaj se dogaja – in v uti najde samo mačko, miši nikjer. Ker so bila vrata zaprta, zadeva ni bila logična 🙂 In dvigne mačko…. miška pa skrita pod njo!!! Živa in zdrava seveda.
No, od tega je minilo sedaj že precej let in nača mačka sedaj že lovi miši. Rabila jeveč kot pol leta, da se je sploh navadila hoditi ven iz hiše – a zdaj brez tega več ne more. Vsako noč gre na lovski pohod in velikokrat nam prinese pokazati svoj plen 🙂
jaz imam podgano doma. kot hišnega ljubljenčka. v kletki. udmačeno. in če bi se slučajno zgodilo da mi pobegne,…(boljše da ne k fotr doživi infarkt :D),.. bom nastavila meso. ljudje božji ne nastavljat sira podganam. MESO!!! to imajo podgane najraje. in tudi če ma nevem koliko hrane okoli sebe. če bo zavohala meso,…si jo ujel 🙂
Men je pa maček prinesel “svoj ulov iz vrta”-podgano v hišo. Ta pa se je zabarikadirala v ohišju hladilnika in je nikakor ne morem spravit ven. Ko sama pride ven, se maček zapodi za njo, jo ujame in spet spusti, ona pa takoj nazaj v hladilnik.
Celo stanovanje že smrdi po iztrebkih, ona pa se nam norčuje izza hladilnika. Cel dan nekaj cvili in prasketa po hladilniku, Verjetno kliče svoje, ali pa si dela gnezdo, ker je precej okrogla. Upam samo, da ni ženska. Ko smo hladilnik obrnili, je pobegnila ven, ko smo ga postavili nazaj, pa spet nazaj noter….
Podgana je jedla mačjo hrano, dokler je nismo včeraj opazili. Sinoči smo vso mačjo hrano odstranili in ji nastavili hrano v mišolovko, ki pa se je ne dotakne. Stanovanje ima že tako naštudirano, da je ni moč ujeti. Maček jo sicer ujame, vendar ko se mu približaš jo spusti.
Kaj mi je narediti, da jo ujamem. Maček jo ima za igračo in je ne misli ubiti.
Kako dolgo traja, da podgana postane lačna in gre v past, ali pa se bo najedla delov hladilnika???
Ali obstaja kakšna past in kje se jo da dobit? Strupa ji ne bi rada dala, rada bi jo ujela živo in spustila v naravo.
Za pomoč se vnaprej zahvaljujem
l.p.