Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Podatki na pametni uri

Podatki na pametni uri

Pozdravljeni,

Stara sem 35 let, mamica dveh prekrasnih fantkov in najraje bi zabrisala mojo pametno uro čez okno.

Prejšnji teden mi je v eni noči ura (Samsung Galaxy Watch 5) zaznala parkrat nizek utrip, najnižji je bil 34. Ostale noči se še giblje okoli 50. Nehote sem zasledila tudi lestvico kisika v krvi kateri se mi spušča vsako noč do 80% (rekord 71 in še sem ziva). Znakov apneje nimam, smrcim obcasno in ne glede na dva majhna otroka imam noci prespane. Ker sem lani imela parkrat povečan ritem srca v mirovanju sem opravila pregled pri kardiologu in ker je EKG bil ok smo zaključili zadevo kot da so bili napadi tesnobe. Glede na to, da gre zdaj za čisto obratno zadevo imam že v roki napotnico za ponoven obisk kardiologa in za Holter preiskavo. Pa vendar do takrat bi rada kakšno mnenje, saj trenutno imam čez celo noč na vsako uro naštimano budilko, ker me je strah zaspat. Najraje bi slišala odgovor, da niso zanesljivi podatki, pa vendar ko se to prikaže na tvoji uri, ne gre it čez to..načeloma je tehnologija tako napredovala da so meritve približno realne.

Nekaj podatkov: občasno čutim mocnejsi utrip srca (nekje po 10min, vsak dan), bolezni srca in ozilja prisotne v druzini, sluzba ni stresna, nisem športnica, kadilka (10 cigaret na dan), spijem po 2 kavi na dan in kozarček ob priliki 🙂

Vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovana

“Pametna ura” ni toliko pametna, da bi zanesljivo merila vrednosti srčnega utripa, še manj pa količino kisika v krvi. Kakšni so podatki čez dan? Da bi samo ponoči imeli tako znižano vrednost kisika v krvi, ki je mimogrede daleč pod spodnjo še sprejemljivo mejo, je malo verjetno. Prav tako bi čutili simptome znižane vrednosti kisika v krvi (glavobol, težko dihanje, hiter srčni utrip in ne upočasnjen (tahikardija), kašelj, piskajoče dihanje, zmedenost, modrikasta barva kože, nohtov in ustnic (cianoza).

Holter bo pokazal ta prave vrednosti zato se na pametno uro ne zanašajte preveč.

LP

New Report

Close