Najdi forum

Podarite akvarij?

Moj gospodar si želi manjši akvarij in par zlatih ribic.Ali se komu valja manjši akvarij v bližini Lj in bi ga za pivo ali dva odstopil?
Lp foxterier Luki

Žal smo našega že podarili, svojemu gospodarju pa priporoči naslednjo povezavo:

Manjši akvarij ni primeren niti za eno zlato ribico, še manj pa za par zlatih ribic.
Zlata ribica potrebuje vsaj 100l akvarij – ena sama, najsrečnejša je v ribniku. Če se že odločaš za zlato ribico, ti svetujem 200l akvarij.

Sicer je odločitev tvoja, toda če želiš, da bo ribica zdrava in vesela, je ne tlači v manjši akvarij. Steklena bučka pa… predstavljaj si, da te zaprejo v kozarec za vlaganje.

Ne pozabi, da potrebuješ tudi zelo dober filter in zračno črpalko. Če pozabiš na to, bo zlata ribica le še zlat spomin.

Ciao, Sonia

Zlata ribica naj bi bila velikosti 4 cm , v trgovini za živali jih imajo v 70l akvariju vsaj 40, ali je tokaznivo?Midva bi v kakem 50 – 60 l imela par takih majhnih ribic.Nekaj opreme že imava od starega akvarija, ki pa je bil še z kovinskim okvirjem in je šel v pokoj.
pozdravček Luki

Zlate ribe zrastejo tam okrog 15, 20cm in niso primerne za tako majhne akvarije. To kar počnejo v trgovinah je mučenje živali in mučenje živali je z zakonom prepovedano, torej kaznivo. Svetujem vama, da si nabavita ribe, ki so primerne za 50L akvarij.

Bova samo najprej rabiva najino malo morje!
Hov foxi Luki

Zlate ribice zrastejo caa 10 cm, te ribice, ki jih misliš ti pa so podobne pa se sedaj ne spomnim imena pa res zrastejo okoli 20 cm, če pa imajo idealne pogoje pa tudi veliko več.
V 50 l akvarij bi jaz dala od 5-8 ribic( zlate ribice in pajčolanke), pa kakšno korenino in umetne rastline, ker bojo naravne takoj pojedle, saj so ribice iz rodu krapovcev. Voda pa naj ne bi bila toplejša od 20C, ker so to hladnovodne ribe.
Aja pri nakupu pa dobro poglej vse ribe v akvariju iz katerega nameravaš kupiti (pazi na plavuti, da nimajo natrganih ali zlepljenih skupi, da nimajo belih pikic – s to boš okužil ves akvarij s plesnijo, pa poglej da lepo plavajo). To so znaki bolezni, ki se jih lepo vidi in je okužen ves akvarij, pa čeprav se ne vidi na vseh ribah, ker nekatere ribe dolgo skrivajo bolezen.

Jaz sem imela 40l akvarij in samo dve ribici, pa sem jih imela dolgo mislim, da 5 let in nista bili večji od 10 cm.
Sedaj pa imam tropske ribice, ki so vse starejše od 10 let.

LP
Mojca

Zlata riba (Carassius auratus)-zraste do 10, 15cm. Vir: Dr. Herbert R. Axelrod: Aquairum Fishes Of The World. Koi (Cyprinus carpio) pa zraste do 50cm.
Nekaj linkov:
http://www.akvazin.com/diskusije.cfm?Nit=28&Tema=845
http://www.akvazin.com/diskusije.cfm?Nit=28&Tema=502
http://www.akvazin.com/diskusije.cfm?Nit=26&Tema=496
Pa še kaj bi se našlo na http://www.akvazin.com
Imeti zlato ribico v premajhnem akvariju je tako kot imeti nemško dogo v 1x1m pesjaku-mučenje živali!

Hvala vsem za predloge in nasvete
midva paše vedni iščeva najprej morje potem pa prebivalce primerne za to plažo :))
Luki

Zakaj pa? Nameravata imeti morski akvarij?

New Report

Close