Najdi forum

Podarimo si…prinesi mi

Na podarimo si spletno stran sem oddal en oglas, da podarjam določene stvari. Ker vem, da jih je prodajati brez veze, saj po vrednosti ni veliko vredno.

Ok, zadevo dam na podarimo.si in res se javi kar nekaj ljudi,, ki bi želeli kar podarjam a prav vsi po vrsti želijo, da pripeljem vse skupaj na drugi konec Slovenije. Običajno gre pogovor takole:

– Ali imate še na voljo kar podarjate?
– O super, mi bi to zelo radi imeli.
– Iz kje pa ste?
– Aha veste smo iz zelo daleč in nimamo avtomobila/ne moremo priti/karkoli, ali nam lahko pripeljete?

Torej bi vzeli, samo ne bi prišli iskat?

tudi mene je oglašanje na tem portalu izučilo: NIKOLI ne podarjaj stvari! razen ljudem, ki jih poznaš in veš, da stvari res rabijo in so zanje hvaležni.
bolje prodati po še tako majhni ceni kot podariti. kar plačajo, to cenijo. podarjenemu pa vsi gledajo “v zobe”, se pritožujejo nad ohranjenostjo, pa barva jim ni všeč, pa najraje bi videli, da jim še mal denarja daš zraven…. enkrat sem tam videla takle oglas:

rabim (ne vem kaj je že bilo, računalnik, kavč..pač nekaj)

nič drugega. nobenega dober dan, nobenega prosim, nobenega podpisa… raje peljem na odpad kot podarim takemu ignorantu.

Jaz pa mislim, da tisti, ki resnično rabi neko stvar, bo že zrihtal prevoz.

Moja znanka je pred leti hotela kupiti kuhinjo in je gledala oglase. Na bolha.com je zasledila, da ena gospa iz okolice Jesenic prodaja kuhinjo za 200 €. En dan, ko je bila na izletu v Kranjski Gori, je šla do gospe najprej pogledat kuhinjo in videla, da je zelo kvalitetna. Zmenili sta se za ceno 150 €. Znanka je zrihtala kombi za 50 € za prevoz z Obale do te gospe in nazaj. Tako je dobila kuhinjo za 200 €. Poleg kuhinje ji je gospa podarila še mizo in štiri stole.

toygirl,
govorimo o podarjanju, ne o prodajanju. tisti, ki res rabi, bo že zrihtal prevoz, imaš prav. in tudi plačal zahtevano ceno, pa čeprav simbolično – kar človek plača, tisto bolj ceni. govora pa je blo o portalu podarimo.si, kjer ljudje podarjajo stvari, ali pa prosijo za nekaj. štos je v tem, da sploh ne prosijo (pa kar veliko je takih), ampak že skorajda zahtevajo, rabijo… velikokrat ni sledu o kaki prošnji, stiski, velikokrat hočejo še prevoz itd. bolje prodat kot podarit, magari za bagatelo!

New Report

Close