Najdi forum

podarim kefir

ta mala živa bitja lahko uporabite za osvežilni napitek z limono, za katerega imam tudi recept, lahko pa tudi za jogurt. Zelo se množijo, pa mi jih je škoda v smeti dat.
Nina

Ful me zanima kako narediš jogurt, ker napitek smo pred leti doma delali, kefirjevega jogurta pa nikoli. Zakaj ga pa nočeš več?

Recepta za jogurt nimam. Ker pa je tega veliko, lahko malo improviziraš (z mlekom, jogurtom, sladkorjem). Za limonin napitek pa: 6 žlic sladkorja, 6 žlic kefirja in liter tekočine pa ena figa. Naj bi že takrat dal notri eno na pol narezano limono, sam pri vseh teh špricanjih, jo mi damo šele na koncu – kefir 2 dni stoji. Če še dalj stoji, je tudi za marsikaj dober, a je že alkohol.
Kefirja ne pošiljam. Živim v Ljubljani, center. Kdor želi naj ga pride iskat. Se zmenimo preko mejla.
Nina

Kefir je ful uredu, sam trenutno sem in bom še kar nekaj časa na strogi dieti, kle je pa preveč cukra, tko da škoda. 🙁

ta kefir te zelo požene, če ti to kaj pomaga. mogoče pa lahko daš manj sladkorja, pa bo še vedno preživel. Meni se tudi zdi preveč sladek po okusu, sam nisem še probala manj sladkorja dat notri.
p nina

Za ta napitek potrebuješ 2 l vode + vse oatale sestavine, ki si jih naštela. Vendar pa to ni kefir, ne vem kako se tem silikonastim kristalčkom pravi, kefir je bel in podoben cvetači.
Jaz pijačo iz teh kristalčkov pijem že 5 let. Vsak dan spijem liter te pijače in moram povedati, da se je moje zdravstveno stanje zelo izboljšalo.

Lep pozdrav dana1

New Report

Close