PODARIM KANARČKA-PAR
Ok, itak teh zaradi selitve ne razumem ravno…ampak če se potrudim, nekako bolj sprejmem da psa zaradi selitve nekdo odda, uredu, gre v najemničko, pa ne sme imeti, gre v manjše pa noče da bi velik pes tako živel…..no jaz nebi nikoli tako, ampak uredu.
Ne in mi nikoli ne bo jasno kakšna selitev je to, da dveh ubogih mini kanarčkov ne morete vzeti sabo? V najemniškem ni panike, v majhnem ni panike….kakšen razlog je to selitev?????
Pač povejte, da ste se jih naveličali in bo, ne pa kr enih glupih izgovorov. Kr neki, kot da bi jaz rekla, zaradi tega, ker sem se zredila, podarim psa???? Ni logično ne?
A misliš v ujetništvu vzgojene?
Spustiš jih v zanje neavtohtono okolje – tako kot rdečevratke npr. In potem je odvisno od tega, katere živali imaš “rad”, torej upaš, da se bodo kot invazivna vrsta lepo prilagodili in ogrozili kakšno od avtohtonih, ali pa upaš, da bodo zaradi neprilagojenosti okolju in zaradi tega, ker so vzrejeni v ujetništvu že generacijsko, poginili. Tako nekako.
Ta forum je izredno pester- prav zaradi tega me vedno znova zamika, da ga prebiram- čeprav sem že večkrat rekla, da se ne bom oglašala…Komentarji padajo taki, ki pač pašejo- samo da živciramo drug drugega..S tem mislim na stavek: kdor ima rad ptice, jih ne zapira…itd…He,he- zakaj pa samo ptice??? Prav vse živali so bile prvotno svobodne- človek si jih je podredil..Zakaj pa je lahko mačka zaprta cel dan v stanovanju- s tem je krepko ovirana v gibanju?? Zadnjič je bila ena debata: mačka znotraj ali zunaj (zunaj se pač lahko poškoduje..itd..)in seveda je bila večina zato, da morajo biti mačke not….saj tud ptičke zunaj doleti smrt (se tud zaletijo v avte, jih požrejo hudobne mačke…)…Človek res ne ve več….
LP