Najdi forum

Podarim 3 mlade mucke

Vsi so bele barve s sivimi in rumenimi ožigi. Eden je skoraj v celoti bel, le repek ima obarvan, druga dva sta pa malo bolj pisana.

Navajeni so ljudi in psov, tako, da kar se tega tiče ni problema.

srecka, koliko pa so muce stare? Gre za lastniško leglo?

Muce so stare cca. 5-6 tednov in jih bomo oddali šele konec junija/začetek julija, ker so sedaj še premajhni. Ne vem točno kaj misliš s tem če so lastniško leglo.. :S Muca je sosedova, vendar ima mladičke pri nama, sosed jih pa noče.. tako, da jih bova pač poskušala midva oddati.

Lepo, da jih bos poskusala oddati. Ko bodo mucki sli, pa naprosi soseda, da mamo muco sterilizira. lp

ta sosed sigurno na bo dal sterlirizirati že po tem da jih noče sklepam da gre za brezobraznega zarukanga primitivca jaz bi mu dal metek v čelo

To me je zanimalo, ja, če gre za najdenčke ali lastniško leglo. In nadalje sem želela vprašati, če je mogoče urediti sterilizacijo mame.

Ker sicer boš se ukvarjala z oddajo sosedovih mladičkov vsaj enkrat, raje dvakrat letno :/ Je je sosed pripravljen kaj slišati o sterilizaciji? Kako daleč si upaš iti v poganajih z njim glede tega (navajanje zakona, omemba prijave itd.)?

Sicer pa upam, da malčkom uspeta najti najboljše možne domove. Če razmišljaš o oddaji s posvojitveno pogodbo, potem je tukaj primer:

Ja, sterilizacija je problem za njega, ker mu je škoda dat tistih 50€. 🙁 Ko sem se ponudila, da dam sama, je rekel da tega noče. Tako, da res ne vem kaj naj storim. Problem je, ker ima vedno mladičke pri nama in potem midva skrbiva za njih, čistiva za njimi… :/

Tako, da bi bila res vesela, če bi se našel kdo, ki bi mucke vzel. Ker so res luštkani, ampak jaz jih res ne morem obdržat.

Seveda, njemu se zdi sterilizacija čisto brezveze, kaj bo plačeval, če pa mačka nastani leglo pri vama in nima on nobenih problemov s tem. Ne vem sicer, kako lahko reče, da noče, da ti steriliziraš mačko, se pa čisto nič ne sekira, da moraš ti skrbeti za njene mladon oskrbi in odda? :/

Glede oddaje muckov: predlagam, da jih pofotografiraš, dodaš v oglas pogoje oddaje itd. in prilepiš oglas v čimveč oglasnikov, na forume itd.

ti lepo sosedu reci da je treba muco sterilizirat najprej na lep način drugače pa ti lepo muco vzemi pa jo kar nesi sterlirizirat ga nimaš kaj spraševat seveda zdej tega na smeš nardit ko ima muca mlade če ti bo pa probleme delal pa se obrni na moj mail ga bom jaz zrihtal

Če ima mačka lastnika, tega ne sme narediti. Seveda lahko poskusi ampak zaradi tega lahko nastrada. To je posseganje v tujo lastnino, posledice, ki sledijo pa tako poznaš.

Če ima mačka lastnika, tega ne sme narediti. Seveda lahko poskusi ampak zaradi tega lahko nastrada. To je posseganje v tujo lastnino, posledice, ki sledijo pa tako poznaš.[/quote]

Ja, ampak tukaj je vprašanje, kako bo ta skrbnik dokazal, da je mačka njegova in gre za poseganje v njegovo lastnino?

Sploh, ker je avtorica teme poskrbela za mladiče, ki jih je mačka nastalnila pri njej, verjetno mačko tudi hrani itd.

¸dej simonka na seri, država poka na vseh koncih in krajih kriminala kokr češ ,korupcije in svinjarij na kubike ti pa misliš da se bo en , kdo neki z neko mačko ukvarjal, ta ki ti trdiš da je lastnik me zanima če se bo upal izjaviti da je lastnik, ker za mačko ni poskrbel v skladu z zakonodajo in mu kazen 600 evrov na uide.take k je on bi jaz likvidiral,glih včeraj sem mel na vasi en primer k se ena duvala, da skrbi za svoje mačke doma pa kup mladih k ni nič sterlilizirano pa kastrirano.

Nihče ne sme odpeljati tuje mačke na operacijo, to ti naj bo jasno. Ne trdidm, da da je ta lastnik v redu ampak tuje mačke ti ne moreš dat operirat. Če bi to nekdo naredil moji, bi šel do konca in nebi odnehal dokler ne bi bil kaznovan. verjemi!

In kako boš dokazal, da je mačka tvoja? Je mačka čipirana? Jo imaš pod nadzorom, kot je z zakonom predpisano (ne, očitno ne, ker sicer je ne bi mogel noben ujeti in odpeljati na poseg)? Skrbiš, da nima neželjenih mladičev? Skrbiš, da v kolikor mladiče ima, poskrbiš zanje?

Če je na vprašanja odgovor ne, potem si ti tisti, ki je v prekršku. Poglej si zakonodajo, ki se tega tiče. Če pa sam skrbiš za vse to, potem pa nikomur sploh na pamet ne bo padlo, da bi lovil tvojo mačko in jo vozil na posege.

Mislim, po tvoje sosed lahko pušča mladiče svoje mačke v oskrbo sosedom, naj se znajdejo kot vedno in znajo z njimi, ampak njegova mačka pa je njegova lastnina in bognedaj, da se je kdo dotakne ali kako? A ni to malo kontradiktorno, no? Tudi mladiči so njegovi in je dolžen poskrbeti zanje pa ne.

Ja, tudi jaz imam mačko in čisto moja stvar je če je sterilizirana al ne, to se nikogar ne tiče.
In, da se izrazim kot NANOOK, “kje pa vidiš, da sem napisala, da sosed lahko pušča v oskrbo mladiče svoje mačke?
Preberi še enkrat moj post!
Aja, še to. Zakaj bi morala skrbeti, da moja mačka nebo mela nezaželjenih mladičev? Mladiči moje mačke bodo zaželjeni tko da o tem nima smisla debatirat.
In seveda moja mačka JE čipirana tko da ne bo problema dokazat, da je moja, sterilizirana pa nebo nikol. Pa kaj? Se vas ne tiče.

No, in zakaj potem v tej debati razpravljamo o tvoji mački, če je ta čipirana in očitno ne puščaš njenih mladičev v oskrbo sosedov? V debato si svojo mačko vključila ti, ne mi 🙂

Zanima pa me, če znaš povedati, kje so vsi mladiči, ki jih je do sedaj skotila tvoja mačka in so bili zaželeni. In kje so njihovi mladiči. In kje so mladiči teh mladičev. Lahko zagotovo trdiš, da ni noben izmed njih ali njihovih potomcev eden izmed teh?

Zakaj je sterilizacija še kako pomembna pri preštevilnosti mačk v Sloveniji, ki končujejo kdovekje vse (po smetnjakih in kontejnerjih, pod klesi avtomobilov, zavržene v gozdovih, poškodovane in bolne), in zakaj je sterilizacija dobra za tvojo mačko (mačka se v trajanju enega breznanja spari z do tridesitimi samci, spolni akt med mački je precej grob in možnost za prenos okužbe z virusom FIV (ki se lahko razvije v mačji (F)AIDs) in levkozo je ogromna) pa si lahko prebreš tukaj:

No, in zakaj potem v tej debati razpravljamo o tvoji mački, če je ta čipirana in očitno ne puščaš njenih mladičev v oskrbo sosedov? V debato si svojo mačko vključila ti, ne mi 🙂

Zanima pa me, če znaš povedati, kje so vsi mladiči, ki jih je do sedaj skotila tvoja mačka in so bili zaželeni. In kje so njihovi mladiči. In kje so mladiči teh mladičev. Lahko zagotovo trdiš, da ni noben izmed njih ali njihovih potomcev eden izmed teh?

Zakaj je sterilizacija še kako pomembna pri preštevilnosti mačk v Sloveniji, ki končujejo kdovekje vse (po smetnjakih in kontejnerjih, pod klesi avtomobilov, zavržene v gozdovih, poškodovane in bolne), in zakaj je sterilizacija dobra za tvojo mačko (mačka se v trajanju enega breznanja spari z do tridesitimi samci, spolni akt med mački je precej grob in možnost za prenos okužbe z virusom FIV (ki se lahko razvije v mačji (F)AIDs) in levkozo je ogromna) pa si lahko prebreš tukaj: [/quote]

Ja, mojo mačko sem jaz vpletla, ker trdim, da nihče nima pravice vozit na operacije sosedovih mačk. In ja, lahk ti povem kje so mladički moje mačke, kje so njeni vnuki, pravnuki, prapravnuki itd. pa ni moja stvar.Ja, zdej me pa kr napadite, ampak to ni moja stvar. Za to so odgovorni njihovi lastniki.
Ampak res ne vem zakaj ste tolk napadalni če nekdo tuki pove svoje mnenje. Za to ima menda vsopravico ali pa ne? Al pa ima to pravico tuki sam 5 oseb ki kar naprej trobi v isti rog? Pravzanimivo se mi zdi, da se tukikr naprej pojavlja 5 oseb, ki zagovarjajo ena drugo pa če se napiše še taka neumnost in vedno družno hop po drugih, drugače mislečih. Čudno ane????

Zakaj je sterilizacija še kako pomembna pri preštevilnosti mačk v Sloveniji, ki končujejo kdovekje vse (po smetnjakih in kontejnerjih, pod klesi avtomobilov, zavržene v gozdovih, poškodovane in bolne), in zakaj je sterilizacija dobra za tvojo mačko (mačka se v trajanju enega breznanja spari z do tridesitimi samci, spolni akt med mački je precej grob in možnost za prenos okužbe z virusom FIV (ki se lahko razvije v mačji (F)AIDs) in levkozo je ogromna) pa si lahko prebreš tukaj: [/quote]

Ja, mojo mačko sem jaz vpletla, ker trdim, da nihče nima pravice vozit na operacije sosedovih mačk. In ja, lahk ti povem kje so mladički moje mačke, kje so njeni vnuki, pravnuki, prapravnuki itd. pa ni moja stvar.Ja, zdej me pa kr napadite, ampak to ni moja stvar. Za to so odgovorni njihovi lastniki.
Ampak res ne vem zakaj ste tolk napadalni če nekdo tuki pove svoje mnenje. Za to ima menda vsopravico ali pa ne? Al pa ima to pravico tuki sam 5 oseb ki kar naprej trobi v isti rog? Pravzanimivo se mi zdi, da se tukikr naprej pojavlja 5 oseb, ki zagovarjajo ena drugo pa če se napiše še taka neumnost in vedno družno hop po drugih, drugače mislečih. Čudno ane????[/quote]

In prav nič te ne skrbi, če si morda te tako zaželjene mladiče oddala nekomu, ki leto za letom pobija mladiče tega tvojega mladiča ali jih meče v kontejnerje?

Jaz sem tudi imela namen sterelizirat eno mačko, ki živi nekje na vasi in ima že nevem katerič xy število mladičev. Sedaj jim tečnarim z sterelizacijo in upam, da mi uspe. Če ne, pa bom jo sama dala sterelizirat, pa če se na glavo postavijo. Ker ne bom potem od njih poslušala, da imajo že nevem koliko mladičev ima in nevedo kam z njimi ali pa jih mislijo pobiti. za lastnike mi je tako vseeno, meni se gre pri tem za mačko in njene mladiče, ki potem živijo bog ve kako.

Ampak res ne vem zakaj ste tolk napadalni če nekdo tuki pove svoje mnenje. Za to ima menda vsopravico ali pa ne? Al pa ima to pravico tuki sam 5 oseb ki kar naprej trobi v isti rog? Pravzanimivo se mi zdi, da se tukikr naprej pojavlja 5 oseb, ki zagovarjajo ena drugo pa če se napiše še taka neumnost in vedno družno hop po drugih, drugače mislečih. Čudno ane????[/quote]

In prav nič te ne skrbi, če si morda te tako zaželjene mladiče oddala nekomu, ki leto za letom pobija mladiče tega tvojega mladiča ali jih meče v kontejnerje?[/quote]

To trdiš ti. Jaz zelo vem komu sem dala mladiče. Se zmeniva in jih greva pogledat?
Daj, ne obsojaj ljudi, če jih ne poznaš!

New Report

Close