podančice spet in spet
Pred leti sem delala v šolstvu in tedaj so se pri meni pojavile podančice.
Šla sem do zdravnika in dobila Vermox ter zdravljenje po navodilih ponovila. Po 2-eh ali 3-eh mesecih so se podančice pojavile ponovno. Zdravljenje sem ponovila. Od tedaj se mi podančice redno pojavljajo na 2, 3, 4 mesece.
K zdravniku me je že sram, saj mi vedno le napiše recept, tako kupim Vermox tudi v lekarni brez recepta.
Ob pojavu podančic sem poizkušala z zdravljenjem tudi tako, da sem vzela samo 1 tbl Vermoxa (podančice so izginile), nato pa eno tabletko jemala na 3 tedne vsaj pol leta. Vendar sem po končanem “zdravljenju” podančice spet dobila, res pa sem bila v takem “ciklusu” skoraj leto brez njih.
Imam tudi 2 otroka, ki imata 5 in 2 leti. Tudi pri njima se konstantno pojavljajo podančice. Zdravljenje z Vermoxom in Diablenom pomaga samo trenutno.
O higienskih ukrepih ne bi izgubljala besed, saj sem glede na življenjski krog podančice upala, da bo to rešitev. Pa ni. Kjub uporabi spodnjega perila, ki se kuha. neprestanim pranjem vse posteljnine, brisač, z uporabo papirnatih brisač za brisanje genitalnega predela, rok. Ob pojavu podančic smo uporabili tudi sp. perilo po uporabi enostavno metali v smeti,…Umivanje vseh kljuk, omaric– čisto vseh površin. Krpe za pomivanje tal po uporabi vedno prekuhamo, na vsaj 14 dni pa jih menjamo z novimi. Znebili smo se tepihov, zaves-ker jih ne moremo oprati na primerni temperaturi.
Za roke poleg vsak svoje krtačke za roke, ki jih prekuhavamo in redno menjamo uporabljamo tudi skinmansoft razkužilo.
Redno peremo igrače, skrbimo za nohte. Lahko rečem, da smo zaradi podančic na robu blaznosti in da nam te usmerjajao življenje- kako le naj gremo npr. taboriti? Ali pa si konec koncev “privoščimo” 3. otroka in še njega pahnemo v agonijo s podančicami.
Poskušali smo tudi s pitjem vode kislega zelja, s česnom, dieto brez sladkorjev in z zelo zmanjšanim vnosom OH.
Kaj nam je še storiti?
K osebnemu zdravniku več ne hodim, ker vedno dobim samo recept, ki pomaga le trenutno.
Pediater pač tudi napiše enako recept.
Hvala za pomoč, nasvet, karkoli.
Obupana starša.