podančice – kaj namesto zdravila
Včeraj ponoči sem začutila srbenje okrog anusa, ki ni bilo neznosno, le neprijetno. Praskala se absolutno nisem. Skrbi me, da gre za podančice, zato sem se odpravila k zdravniku, kjer sem izvedela, da trenutno NI zdravila v Sloveniji … Groza!!!!!
Kaj mi torej priporočate, preden se odpeljem v Avstrijo? Česen, česnove tablete? Kaj pa klistiranje, bi bilo smiselno?
V Ljubljani jih dobite v lekarnah: Tabor (1 škatlica), Bežigrajski dvor, Centralne lekarne, Lekarna v Grosupljem. Kot sem obveščena, bo zdravilo sproščeno iz državnih rezerv.
Gliste dokazujemo ali z odvzemom blata (prvo jutranje, brez umivanja) ali s celofanskim brisom. Otroku običajno to opravi pediater, odrasli pa verjetno kar sam:=)
Česnova dieta povzroči samo odložitev zdravljenja. Iz izkušenj, sredi noči potem hodijo starši po recept, ker tedenska česnova dieta enostavno ni pomorila glist. Jejte česen zraven, nikakor pa kot osnovno zdravljenje.
Pozdravljeni,
prav v petek sem slišala od zdravnice,da napiše recept(gre za Krkino zdravilo)in se ga dobi na hrvaškem.
pomaga česen, bučna semena (omrtviči podančice), kar moraš potem na hitro spraviti iz sebe (kako odvajalo). Vse skupaj mora trajati kak mesec, da tudi naslednjo zalego, ki se razvije iz “trosov” uničiš.
Zadeva je strašno trdoživa, ker se lahko prenaša celo preko dihal (vdihneš tros). zato moraš očistiti celo stanovanje, oprati ves tekstil in to delati kar nekaj časa.
Srečno.
Dekleta,
vabljene ste nekaj noči v dežurno. Tam boste srečale starše, ki so pri svojem zdravniku dobile recept za Vermox, vendar zdravila niso dajale, ker so slišale, da je česen zelo uspešen. Ker otroka ponoči ritka močno srbi, joka in nemirno spi, so po nekaj neprespanih nočeh po česnovi dieti hotele divgniti zdravilo vlekarni, pri tem pa ugotovile, da je seveda recept potekel. Ker je stanje resnično zoprno (srbenje, jokanje, nemir, neprespanost), pridejo nekako ob 3h zjutraj po nov recept. Poudarjam, da je PNMP pediatrična NUJNA medicinska pomoč, namenjena stanjem, ki resno ogrožajo otrokovo zdravje in življenje in da Vermox nikakor ne spada med nujna zdravila.
Ne verjamem, da bi katerakoli mati nekaj tednov otroka hranila s česnom, pri tem pa vse noči poslušala, da otroka srbi ritka, da ga boli trebušček, da ne more spati.
Pozdravljeni
Včeraj sem pri moji 12 letni hčerki v blatu opazila majhne bele nitke sumim da gre za podančice nisem pa prepričana. zelo sem zaskrbljena in ne vem kako naj jih zdravim. Zdravila sem nekje prebrala da škodujejo ali obstaja kakšno domače zdravilo. celega česna noče pojesti in ne vem kako naj ji ga pripravim da ga bo lahko pojedla. lepo vas prosim za hiter odgovor saj sem zelo v skrbeh lahko to škoduje otrokom? res bi vas prosila za odgovor.
hvala
Pozdravljeni,
sem ženska, stara sem 22 let.
Včeraj sem v blatu opazila podančice, zdravnica mi je takoj predpisala Vermox 6 dni-1 tabletka na dan. Zdaj je drugi dan, pri meni še ni razlike. Sicer sem prebrala že veliko člankov o podančicah, ampak me še vedno skrbi, ali lahko pride do hujših zapletov pri zdravljenju?
Pri slikah na internetu sem namreč opazila, da lahko pridejo tudi v pljuča, jetra, srce, oči…ipd?
Aja, surovega česna pojem veliko… Jem tudi rdečo peso, ker baje tudi pomaga!
Koliko časa traja zdravljenje? Malo me panika sicer.
Hvala.