Najdi forum

Otrok (6 letnik) se je nalezel glist. Ima močne bolečinev trbuhu – a ne vem, je to od tega? Ima katera že izkušnje s tem?
Hoče se mi zmešat, saj traja že več dni da sploh ne spimo več ponoči – vse noči hodi ubogi otrok naokrog (zaspi ob 20, se zbudi okoli 23 in začne noreti – do jutra, ko vstanemo ob 6 h …
Čez dan nenehno govori, da je lačen (in jaz pripravljam hrano), potem pa poje dve, tri žlice, ostalo pa pusti!
Celo na urgenco smo ga peljali sredi noči, ker je kričal od bolečin, in je dobil injekcijo spazmexa.
Trudim se: pranje vse posteljnine vsak dan in preoblačenje oblačil dvakrat dnevno, tuširanje zjutraj in zvečer, razkuževanje igrač, nenehno umivajne rok …
Pojedel je Vermox (sirup, ki se ga jemlje tri dni). Malo se je umiril, kriči ne več od bolečin, pravi pa, da ga trebuh še vedno boli. In spati ne more, ta otrok, ki se ni zbudil, pa če so gasilci navijali sireno pod oknom!!!

Je imel še kak otrok tako hude težave zaradi podančic oz.glist?

Moja 4 letnica jih je imela pred kratkim, vendar mi tako strašnih izkušenj nismo imeli. Sploh nismo vedeli zanje vse do pregleda blata pred vstopom v vrtec. Potem pa šok! Kje? Kako? Le kdaj?…bi se lahko nalezla? Je zdravnica rekla, da to ni nič takšnega in da jih ima tri četrt otrok, pa starši tege sploh ne vedo, ker nimajo nobenih znakov, pa tudi niso vidne s prostim očesom.
Dala je tekočino Vermox in to je bilo to!
Nikoli prej pa mala ni tožila o bolečinah v trebuščku , samo tu in tam je rekla, da jo malo srbi ritka…sem mislila, da sem jo slabo obrisala po kakanju… pa sva jo stuširale in je bilo OK.
Zanimivo pa je, da se jih ni nalezel nihče od nas, niti takrat 10 mesečnik, pa vse nosi v usta…smo dali blato v analizo.
Ne bi te rada strašila in upam, da imam narobe, vendar mislim, da je s tvojim fantkom kaj drugega narobe in je bolje, da ga pelješ v bolnico na opazovanje za nekaj dni. Se mi revež smili, saj kar naprej prenašati tako hude bolečine ni kar tako.
Pa tudi znanke, katerih otroci so jih imeli, niso poročale otkšnih težavah.

LP

LP, Mama3m

Se zgodi, da Vermox ne prime oz. da je potrebna še ena doza. Ponovno dajta pregledati blato na parazite, lahko pa je tudi kaj drugega ali pa se črevo še ni uspelo čisto pozdraviti in potrebuje še kakšen dan, tudi če so podančice že izginile. Če je še hudo, pojdita nazaj k pediatru in raziskujte naprej.

Darja

Sama sem jih imela skoraj celo leto, kljub Vermoxu na kile! Stran sem jih spravila pa s česnom! Se pravi: zjutraj strok strtega česna na pašteto ali kak drug mesni namaz (lahko tudi na salamo, še posebej dobro paše na zaseko). Tudi čez dan k prigrizkom lai k mesu kak strok česna. Kolikor ga le otrok prenese, da mu ni slabo. Ne vem, če zaleže tisti v kapsulah in če je primeren z aotroke. Saj ni najbolj “okusen”, ampak meni je pomagal bolj kot ves Vermox.

Okoli anusa so me pa mazali z enim domačim zdravilom. V skodelico mleka stri 4-5 strokov česna in pusti namakati nekje na toplem čez dan. Nato zvečer namaži okorg zadnjične odprtine. Zadeva malo razkužuje, predvsem pa umirja srbenje in preprečuje, da bi se otrok praskal. Mimogrede pobije tudi vse tiste črve, ki pogledajo ven, sajgliste česna ne prenesejo. Tako se tudi prekine začaran krog: praskanje-roke v usta-nove podančice. Je pa stvar strahotno zoprna, vem iz izkušenj, lahko tudi boleča, vendar, kar opisuješ, se mi zdi pa skoraj malo preitrano. Če ne bo v parih dneh bolje, vseeno ponovno obiščita zdravnika!

Pa še nekaj: nohte postrizi čim krajše, saj se za nohti nabirajo jajčeca, ki jih pri običajnem umivanju rok ne spereš. Zato nohte na rokah večrat pristrizi, seveda pa pri vsakem umivanju temeljito poščetkaj. Čimprejšnje izboljšanje!

New Report

Close