Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Podaljsanje porodniske

Podaljsanje porodniske

Spostovani,
Zopet se obracam na vas, oz.prosim za vase mnenje, v kolikor vam je kaj poznana situacija s podaljsanjem porodniskega dopusta za nedonosencke.
Imamo nedonosencka rojenega v 31. Tednu, blaga dihalna stiska, bolezen hialinih membran 1. stopnje, fototerapija. nevrofizioterapijo imamo od 6.meseca dalje vsakih 14 dni zaradi povecanega misicnega tonusa in asimetrije v drzi glave.
Poleg tega se vsaj vsake 3 tedne spopadamo z z vnetji uses, anginami, virozami…..
Vloga za podaljsanje je bila zavrnjena.
Menite da je to upraviceno? Glede na nasteto sem namrec pricakovala pozitivno razresitev, in nekako ne znam spisati pritozbe ( ce je to sploh smiselno pocetje).
Hvala za vase mnenje.

Draga flavtica,

težave z odobritvijo podaljšanja porodniškega dopusta so mi dobro znane, saj se po zavrnitvi s strani CSD za tiste, ki se mi zdijo nujno “potrebni” mamine oskrbe, pogosto pritožim.

Ugotovila sem, da prvo vlogo komisija na CSD skoraj vedno zavrne, ne glede na težo ob rojstvu, “dolžino” odpustnice iz porodnišnice, pogostnost obiskovanja fth in prebolevanja viroz.
In da se je treba vedno pritožiti, če menimo, da je bila otroku storjena krivica.

V pritožbi ponovno napišite vse to, kar ste v 1. prošnji. Priložite fotokopije odpustnice iz porodnišnice, vseh obravnav pri razvojnem pediatru, na nevrofizioterapiji, pri izbranem pediatru, opišite potek in datume vseh bolezni v zadnjem letu (“teža” papirja šteje :)).

Za mnenje oziroma priporočilo prosite še izbranega pediatra. In če ste bili “gost” v naši ambulanti za spremljanje rizičnih trok, vam kaj lahko pripišemo tudi mi – pokličite sestro Miro Kočar, tel. 01 522 62 47, da vašo kartoteko da tistemu, ki je vašega nedonošenčka zdravil na EINT in bo “dopisal” kakšno priporočilno besedo.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Pozdravljeni!

Prebrala sem tole temo in se mi zdi zelo žalostno, da se je potrebno posluževati takšnih postopkov kot so opisani zgoraj. Pa saj tudi to stane (prvi sestanek komisije, zavrnitev, nova dokumentacija, nov sestanek komisije…), jaz tega preprosto ne morem razumeti, da se tako dela.

Je pa to verjetno res žal realnost. Sama tokrat sploh nisem dala prošnje, čeprav bi bila upravičena glede na prezgodnje rojstvo in pridružene težavice.

Srečno in upam, da vam podaljšajo, vam dr. Cerarjeva pa hvala, da vztrajate!

Se povsem strinjam z vami – in vedno znova se jezim, ko ugotovim, da pravic, ki naj bi jih bili deležni otroci, ki potrebujejo “več kot samo mamo”, niti ni tako malo, a jih je zelo težko “odkriti”. Odvisni smo predvsem od iznajdljivosti mam, ki s bolj “pravno podkovane” in berejo pravilnike in odločbe v Uradnem listu – in novice delijo z nami. Mogoče je tudi tale forum pravi naslov za širjenje znanj in veščin, kako priti do rešitve, ki bo najbolj v korist našim “drobižkom”.
Srečno, lep pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close