Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Pod parketon na klik je zrak

Pod parketon na klik je zrak

Polagajo mi parket na klik. Ko sem stopila v eno sobo, se tla v kotu zelo majejo, približno 1/2 m2.
Predstavljam si, da niso dobro polili izravnalne mase. Zaklučnih letvic še ni položenih.

Ali bo to kaj narobe? Skrbi me, da mi bo z letvicami prišponal late ob tla, ampak se mi bo potem nekje naredila odprtina (pr enem stiku). Ali je to mogoče?

Hvala

tale gotovi praket, če ni prilepljen bo vedno kak-klak-klak ko boš hodila po njem, isti zvok kot laminat.Jaz sem ga dal prilepit, saj ni tako drago lepilo.

Spodaj so mi dali peno 5 mm, zeleno.
Ali misliš, da se mi lahko naredi kakšna škoda, ker ne sedi lepo na podnu?

Odvisno od parketa če je zaeo kvaliteten,predvsem mislim na pero utor se skoraj ne bi smelo poznati stika.Ste imeli parket vsaj teden dni prej v tem prostoru v katerem se polaga,ste preverili ravnost podlage,zakaj 5 mm pena če se polaga na izravnalno maso.Izravnalna masa je zato da se tla izravnajo in zgladijo.Sam bi priporočil raje filc prej pa seveda PVC folijo, ki je obvezna tudi pri polaganju na peno.Upam da sem kaj pomagal.Pa srečno.

Parket je bil 1 teden v prostoru.
Peno so mi dali zaradi zvočne in toplotne izolacije.
Folije niso dali. Nisem vedela, da jo je treba, pa tudi v trgovini, niti monter ni nič rekel.

Kaj pa zdaj?

Pozdrav vsem bralcem!

Pri vseh parketih in laminatih je predvsem pomembno, da so tla ravna. Parket ali laminat, ki se ne lepi, se polaga na podložno peno v beli ali zeleni barvi. Jaz vedno uporabljam belo, saj je mehkejša in bolj duši zvok. Če se parket ni takoj ulegel na tla, se sicer s časoma bo, vendar nikoli ne bo v redu. PVC Folijo pa se polaga pod peno le v primeru, da so prostori vlažni saj z njo preprečujemo vdor kapilarne vlage v laminat ali parket. Če so tla suha PVC folija nikakor ni potrebna.

LP

Sebastjan

New Report

Close