Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Počutje po prenehanju kajenja

Počutje po prenehanju kajenja

Pozdravljeni.

Pred dvema mesecema sem prenehala s kajenjem – prej kadila 9 let po škatlico na dan. Moram povedati, da na začetku ni bilo nekakšnih bistvenih težav. Skoraj mesec in pol sem preživela brez težav, se mi zalušta cigareta vsak dan, ampak me tudi hitro mine. Težave so se pričele pred cca desetimi dnevi – skoraj dva meseca po prenehanju kajenja. Muči me tesnobnost. Izgubila sem voljo do biločesa, ne prenesem samote in preživljanja časa sama s seboj, tišči me v prsih in imam občutek praznine. Na trenutke sem solzava, včasih jočem brez razloga. Tudi apetita nimam – po prenehanju kajenja se nisem nič zredila, kvečemu dodatno shujšala. Ima kdo podobne izkušnje? Ne vem, ali so to zgolj siptomi po prenehanju kajenja ali kaj drugega? Skrbi me, ker na začetku ni bilo težav, sedaj po tolikem času pa čedalje večje. Kakšen nasvet? 🙁

Spoštovana!

Najprej čestitke za vašo odločitev.

Simptomi, ki jih opisujete, so pogosto povezani z opuščanjem kajenja. Organizem je bil navajen na stimulacij s strani nikotina, sedaj pa se mora “resetirati”. To lahko traja nekaj časa. Predvsem vam svetujem, da se ne “zapirate vase”, da poskusite s telesno aktivnostjo, pojdite na sprehode, poiščite si družbo in različne aktivnosti, da se “zamotite”.  Vem, da to ni enostavno, vendar, če ste uspeli cigareti reči “ne”, lahko premagate tudi te težave.

Seveda pa, v kolikor bi bile težave prehude, svetujem obisk osebnega zdravnika, lahko poskusite tudi z občasno uporabo Nicorette ali tudi Champixom za 12 tednov.

Napišite pa tudi še na ta forum, kako vam gre. Lahko tudi pogledate različne izkušnje, ki so na forumu in boste našli podobne zgodbe, kot jo preživljate sedaj vi.

Predvsem vztrajajte in pogumo naprej.

Držim pesti za vas.

Tomaž Čakš

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Sem doživljal zelo podobno, tesnobno predvsem. Stvar se mi je obrnila na 110% boljše ko sem se začel gibat, saj ob tem poženeš kri po telesu, dobesedno pozabiš na vse ker si fokusiran na vajo, narediš nekaj za svoje telo in ob tem malo pospešiš pucanje posledic čikov.

Veliko sreče!

Spoštovani!

Najlepša hvala za deljenje pozitivne izkušnje!!!

Vse dobro želim

 

Tomaž Čakš

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni.

Javljam se ponovno. Mineva skoraj tri mesece in počutje se zgolj slabša. Sedaj že nekaj časa nimam apetita, zelo sem shujšala. Enostavno nimam volje do jičedar. Jemljem tablete Vice breaker, ki bi naj bile za odvajanje od kajenja – nič mi ne pomaga. Resnično razmišljam o ponovnem kajenju 🙁

Spoštovana!

 

Namesto tablet Vice breaker bi vam svetoval, da raje poskusite s Champix-om, ki deluje bolj fiziološko. Beli recept dobite pri svojem zdravniku in zdravilo jemljete pod njegovo kontrolo. Glede na to, da ste očitno močno zasvojeni, vam svetujem, da Champix uporabljate 24 tedno (čeprav je priporočena začetna doza 12 tednov).

Predvsem pa ne obupajte. Mislim na vas in držim pesti za vas. le pogumno vztrajajte. Pa predvsem poskušjte z telesno aktivnostjo, ki vam bo tudi lahko vzpodbudila apetit.

Tomaž Čakš

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close