Najdi forum

Počutje na dnu

Spoštovani,

sem nov na tem forumu, a ga že dalj časa spremljam. Predvsem zato, ker sem se znašel v psihično fizičnih težavah,ki jim kar ni videti konca. Vse skupaj se je začelo že pred tremi leti. V tem času sem opravil nič koliko specialističnih pregledov (UZ srca, želodec, trebušna votlina, UZ vratnih žil, obremenilni testi, pritisk, krvne preiskave (povišani jetrni encimi) je bilo vse bp),a vse kaže da ni s fizičnim zdravjem nič narobe. Gre za neskončno utrujenost, ki traja praktično cel dan in zvečer kar umiram, tako sem utrujen. Včasih sem zaspan čez cel dan (zeham in kar ne morem normalno funkcionirati). Ko prebiram znake za fibromialgijo, jih izpoljnjujem 80 do 90% od naštetih.Sedaj imam približno dva tedna po ves dan čuden občutek v glavi (pa ni vrtoglavica, ampak kot nekakšen pritisk, lebdenje ali nekaj podobnega, šele ko se zvečer uležem to mine); ta občutek imam že kar precej časa, a se je pojavljal le po par ur na dan in to niti ne vsak dan. Na trenutke se kar malo izgubljam, kot bi izgubljal zavest (pa je seveda ne) zaradi te utrujenosti. Edini še kolikor toliko normalen del 24-tih ur je noč, čeprav se včasih zbudim ponoči in ne vem kje sem in sem čisto zmeden in v paniki (srce mi pa normalno bije).Prejšnji teden se šel še enkrat k oklistu na pregled oči (pritisk, očesno ozadje) in je vse v najlepšem reu. Prav tako je vse v redu z ravnotežjem, ušesi, nosom, pritiskom, sladkrojem v krvi itd. V mladosti sem preživel določen šok, pa tudi moje delo ni ravno nestresno; pred dvemi leti sem tudi obisokval klinično psihologinjo. Toda vseeno se nikekor ne morem spijazniti s tem, da je tako slabo počutje odraz psihičnega stanja. Sem tudi dokaj zagnan športnik, a se zadnja dva meseca že pozna da sem v težavah, ker enostavno ne zmorem več. Vsaka bolečina v ali na telesu, vsak mravljinec v telesu,ki ga začutim, mi prebudi misel na smrt, na to da sem morda neozdravljivo bolan. Skratka, zaenkrat še lahko hodim v službo in dokaj normalno delujem navzven, čeprav doma moji najbližji že čutijo posledice mojega stanja. Pa še to,star sem 35 let, poročen in smo družina s tremi otroki.
Prosim za vaše mnenje, predvsem me zanima, če je ta občutek v glavi in občutek izgubljanja zavesti oz. nenadni sunki (ko te kar nekaj dvigne) znak fibromialgije oz. psihičnega stanja. Kaj mi svetujete?

Hvala vsem za nasvet,

Bojan

Ta vprašalnik je povsem poljuden (vzet iz javnega medija) in vam lahko služi kot okvirna informacija.
Vsako spodnjo postavko ocenite s petstopenjsko lestvico od 0 do 4 glede na to, kako pogosto se pri vas pojavlja ali ne pojavlja.
0…..nikoli
1…..redko
2…..občasno
3…..pogosto
4…..zelo pogosto

ZNAKI :
1. občutek žalosti
2. črnoglede misli
3. negativna naravnanost
4. pomanjkanje energije
5. razdražljivost
6. zmanjšano zanimanje za druge
7. občutek brezupa ob misli na prihodnost
8. izguba življenjskega smisla
9. občutek nemoči
10. občutek nezadovoljstva in zdolgočasenosti
11. močan občutek krivde
12. samomorilske misli
13. pogosto siljenje na jok
14. zmanjšano zanimanje za delo ali študij
15. upad izvirnosti in ustvarjalnosti
16. zmanjšano zanimanje za razne zabave
17. občutek, da vas nihče ne razume
18. motnje spanja
19. motnje hranjenja (premalo ali preveč)
20. zmanjšano zanimanje za spolnost
21. motnje koncentracije (slaba zbranost)
22. pozabljivost

REZULTAT :
Če imate pri petih ali več znakih po 3 ali 4 točke, obstaja verjetnost, da se vas loteva depresija.

New Report

Close