Počen bobnič
A da pri vnetju tudi lahko poči bobnič? Madonca, zdaj me bo še tega strah.
Drugače pa: meni je počil bobnič, ko sem šla na avion s popolnoma zamašenim nosom. Imela sem srečo in se je lepo zarasel nazaj. Vendar se to ne zgodi vedno in v tem primeru je taka odprtina krasno vstopno mesto za bakterije. Moraš paziti, da ti voda ne pride v uho, kar pomeni blazno paziti pri kopanju in umivanju las. Se pa zdaj dobi že vse sorte zamaškov in tudi presaditve na bobnič delajo.
Držim pesti, da se lepo zaraste
To se je dogajalo meni (večkratna vnetja s perforacijo bobniča), ko sem bila še otrok in imam zdaj žal zelo poslabšan sluh na tisto uho, na katerem se je vnetje ponavljalo. Odsvetovali so mi tudi potapljanje, ki pa ga tudi, če bi hotela, ne bi mogla izvajati, ker me takoj, ko se potunkam malo globlje grozno začne boleti uho. Ne smem biti na prepihu ali pri odprtem oknu kadar so nizke temperature (npr. mož bi veliko boljše spal, če bi lahko imela odprta okna ponoči, ampak se potem jaz obvezno zbudim najprej z vnetim grlom, kar se ob ignoriranju takoj prenese še na ušesa). Ne vem no, to vseeno ni mačji kašelj. Aja, pa še nekaj tik preden poči bobnič grozno boli in takrat je verjtno vaš otrok tudi jokal, potem, pa ko se pritisk izenači pa ne boli več in navadno se tudi sliši bolje (ker gnoj steče ven).
Na tej strani imate nekaj informacij o počenem bobniču pa tudi ostalih boleznih. Priporočam!
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001038.htm
Moji hčeri je počil bobnič zaradi udarca z nogo v glavo. Med vožnjo po toboganu v toplicah jo je dohitel za njo drveči otrok. Sliši dobro, ob plavanju pod vodo jo takoj boli uho, občasno ji v ušesu šumi.
Tobogani niso tako nenevarni, kot si včasih mislimo. Nevarnejši so ti zaviti, tu kopalci ne morejo dobro nadzorovati koliko pred njimi je naslednji. Naša mala je namreč malo bremzala, ker jo je bilo strah. Stara je bila 9 let.
LP
Pozdravljeni!
Kot otrok sem od udarca-padca s kolesa dobila diagnozo počen bobnič. Zanima me, če obstaja kakšna operacija in/ali se plača?? Na drugo uho normalno slišim. Imam včasih močne glavobole ampak ne vem če so povezani s tem. Že kar nekaj let nisem bila zaradi tega pri zdravniku,zato sprašujem vas. Hvala
Včeraj zvečer me je grozno bolelo levo uho. Tako grozno da tudi spati nism mogla. Mislila sem da je to od vode saj sem bila prej v banji in sm bolecino predpisala temu. Zdaj pa se mi zdi kot da slisim piskanje in šumenje v usesu. Ali pa kot naprimer kadar vam pride voda v usesa in je nemorate spraviti ven tudi po nekaj ur in nato pride vn sama in cutite olajsanje. Zelo me je strah kaj se dogaja in seveda googlam kaj bi lahko bilo… Slisim pa tudi zelo cudno ma to uho. Prejsnje dni sem imela vnete grlo, bolelo me je ko sem pogoltnila slino dobila sem cuden okus v ustih itd. Po tem kar sem prebrala nevem ali je to kaj povezano ali ne ampak skrbi me zelo. Danes je sobota starsev ni doma do jutri zvecer in h zdravniku grem lahko sele v ponedeljek. Kaj lahko naredim doma da olajsam nelagodnost ali pa saj zascitim uho pred katerokoli nevarnostjo??
Prosim pomagajte mi saj nevem vec kaj naj
in hvala za vse odgovore
Lp