Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija počasno pridobivanje na teži

počasno pridobivanje na teži

pozdravljeni, moja borkica pocasi pridobiva na tezi, v treh mesecih je sla gor 640 gramov, žličko ima rada, obrok poje kosilo okoli 140 gramov, vecerjo pa 100g mlečno zitne sadne kasice, mleka popije okoli 400 ml, vse manj, kaj mi svetujete? 5 mesecov imamo korigirano, 5900 gramov in 4 cm, pediatrinja pravi da je dete ok, tudi lepo napreduje v tabeli rasti ampak mami panična…lep pozdrav

Očitno ostaja mami panična še naprej – dojenčica pa veselo raste in uživa v novi hrani, mleka pa se vse bolj izogiba… Torej poslušajte pediatrinjo, še zlasti, ker v dolžino verjetno meri kaj več kot 4 cm 🙂
Na oddelku pa bomo veseli tudi kakšne fotke ali obiska “v živo”.
Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

o draga naša zdravnica, začela sem hoditi k psihologu na pogovore ker sem res panična in preveč boječa za mojo pikico, velika je kar 64 cm:) imamo pa ogromno pregledov v juliju v ljubljani in vas obvezno pridemo pogledat vso našo ekipo, imamo vas zelo radi vedno ste z nami vsi in pomagate po najboljših močeh. hvala vam vsem…lp

zdravo, nasa pikica se je od 1.4. do danes zredila samo 800 gramov..gosto hrano lepo je a gramcki stojijo, rojena je sicer s 00 grami, danes smo korigiranih 6 mesecev veliki 66 cm in tezki 6 kg..ali je kaj kar bi lahko dodajala v hrano da povecam kaloricnost hrane…hvala…lep pozdravcek od vasih punc:)

Kaloričnost hrane pri dojenčkih, ki se prepočasi redijo, lahko povečamo z dodatkom maščob – npr. sladko smetano v mleku, maslom v zelenjavi…
Pri vaši punčki ni bilo pričakovati, da se bo hitro in zelo opazno redila – tega si pravzaprav niti ne želimo, tudi zato, ker je preveliko pridobivanje gramov v tem obdobju lahko povezano s težavami v odrasli dobi, zlasti z debelostjo, sladkorno boleznijo, visokim krvnim pritiskom ipd.
Zato vam svetujem, da ji pustite, da si sama odreja, koliko poje in malo manj gledate na tehtnico. Boljše merilo bo njeno zadovoljstvo in umirjeno spanje.

Pozdrav z razbeljene intenzivne, kjer v vročini uživajo le najmanjši v inkubatorjih :-),

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close