Pozdrav vsem skupaj!
Sicer sem to vprasanje ze naslovila na Gorana, pa pac ne more odgovoriti. Zato se obracam na vas, ce mi lahko kdo kaj svetuje.
Tudi jaz bi rada shujsala, a pocasi, ne obremenjujem se prevec s tem. V bistvu me bolj zanima, da bi v zivljenje vkljucila gibanje.
Problem je v tem, ker ne maram “hitrih” variant, se pravi kake divje aerobike, stvari,kjer se ful zgonis. Vem, da je to potrebno, a jaz sem pac bolj pocasne sorte, enostavno ne uzivam v sportu in nekem hudem gibanju.
Zato me zanima, ce lahko recimo tek nadomestim s hojo, telovadbo z raztegovanjem ali z vsaj manj “divjo” vadbo? Rada kolesarim, zelo rada, a imam le mestno kolo. Koliko na dan bi morala prekolesariti?(lahko pa grem le po Ljubljani) Ali prehoditi?
Ali kaka druga varianta “pocasnega” gibanja? Predvsem me zanima – koliko na dan, da se pozna tako na kondiciji, zdravju in tehtnici.
Lahko kdo kaj svetuje, kaka izkusnja?
Hvala vsem vnaprej!
Jana,
V počasna gibanja vsekakor spada hoja. Hoja je dovolj dobra za hujšanje. Pri povprečni hitrosti 5km/h porabimo med 300-400 kCal/h odvisno od vaše starosti spola in teže. Težji ste večja je poraba. Torej matematika je enostavna. Če jeste normalno naprej in dnevno hodite eno uro bo ustvarjen primankljaj od 300-400 kCal na dan. To teoretično pomeni v 10-15 dni izguba 1kg če je vaš dosedanji vnos hrane zadostoval za vzdrževanje in ne za pridobivanje na teži. Tudi z hojo in kontrolirano prehrano je mogoče regulirati težo na daljši rok.
lp
Živjo,
tudi jaz sem začela hujšanje z gibanjem, prav tako pa sem se odrekla kruhu za katerega sem prepričana, da je glavni krivec za mojo prekomerno težo. Prav tako sem nabavila v TOP Shopu napravo Gizzele ( Galvna funkcija – hitra hoja) in moram povedat, da sem ZELO zadovoljna ( presrečna ) saj sem dobila že kar nekaj kondicije in kilogramčki se počasi topijo.
Skratka najdi stvari, ki ti bodo v veselje in ne v napor in ne pozabi ˝nisi sama˝
Počasi se daleč pride!!!!!
ZAHVALILA BI SE ŠE VSEM, KI PIŠEJO IN VSEM, KI ODGOVARJAJO V TEM FORUMU.
DALI STE MI MOČ IN MOTIVACIJO.
HVALA,
1000 krat HVALEŽNA
MARTINAjana je pisal/pisala: