Pobuda
Pozdravljeni. Na tole razmišljanje me je navedla zgodba, ki mi jo je pred kratkim povedala prijateljica. Znanka njene mame, mati samohranilka, je nekoč potožila, da že nekaj let ni obiskala niti zobozdravnika niti ginekologa, ker si ne more privoščiti dodatnega zdravstvenega zavarovanja. To se mi je zdelo dovolj žalostno, da mi ni šlo iz glave. Zato sem dobila naslednjo idejo: kaj, če bi organizirali dobrodelno akcijo, v kateri bi zbirali denar za dodatno zavarovanje ljudi, ki si ga ne morejo privoščiti? Meni, ki mi na srečo ničesar bistvenega ne manjka, se tisti slabi trije tisočaki na mesec ne bi poznali, nekomu drugemu pa bi morda rešili življenje. Kaj pravite?
V Sloveniji je zelo veliko ljudi, ki si ne morejo plačevati dodatnega zavarovanja. Storitev pa, ki jih dobijo iz osnovnega zavarovanja je vedno manj. Zato se na naš naslov obrača vedno več ljudi s prošnjo za plačilo položnic za dodatno zavarovanje. Pomagamo jim po svojih močeh, ker posebnega sklada za ta namen nimamo. Vaša ideja je zanimiva in se bomo o njej na karitasu pogovorili.
Forum je zaprt za komentiranje.