Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? pobrala sem vse možne stranske učinke antibiotika

pobrala sem vse možne stranske učinke antibiotika

No, skoraj vse. Driska, izpuščaji okoli anusa in seveda nožnično vnetje. Izpuščaje sem si namazala z Elocom mazilom, upam, da ga nisem kaj “usrala” s tem. Kar se tiče vnetja, menda pomaga tampon, namočen v jogurt. Zdaj me pa zanima, kakšen jogurt je to? Kako dolgo je “zdravo” ponavljati to kuro z jogurtnim tamponom? Hvala!!!!!!!!!

Če gre za glivično vnetje nožnice je veliko bolj varno se zateči k antimikotiku. V treh dneh boš dobra:) Elocom je čisto Ok, drisko pa preženi s probiotiki (npr. bio gaia). Jah, ko ima hudič mlade…
Srečno!

pa zamenjat antibiotik in to takoj

Prvo seveda k zdravniku po novi antibiotik. Drugo: za nožnico pojdi v lekarno po boreks vaginalne kapsule in maži s canesten kremo. Elcom zelo tanjša povrhnjico in ga ni priporočljivo dalj časa uporabljati – le ko je kriza – za alergijo raje maži z bebhanten kremo. Driska se bo takoj umirila, ko boš prenehala z antibiotiki…vzemi še kakšen actimel in borovničev čaj.
Pa srečno!

Predno vse to začneš pojdi nazak k zdravniku!!!!

Hvala, punce! No, ab ne bom menjavala, ker sem pri koncu s kuro. K zdravniku mi tudi ni za iti ( spet ), ker sem ravno začela delati po daljši bolniški in me že tako ali tako zaradi tega grdo gledajo… Mislila sem, da bom poceni prišla skozi ( z jogurtom ). Jutri vzamem zadnji ab, se zadeve ne bodo potem počasi same normalizirale?

Tiste žvalce v jogurtu so vse pocrkale, v lekarni kupi dober probiotik pa je.

Za nožnico isto. Ne morem verjeti, da še G. propagira jogurt na tamponu, meni to ni resno. Kupi mikotik in nekaj, kar obnavlja nožnično floro. Tudi teh preparatov je kar nekaj.

Vsaj en dober probiotik uživaj ene tri tedne, če že drugega ne.

O katerem antibiotiku govorimo in zakaj točno ti je bil predpisan? Imaš bakterijsko vaginozo?

Diagnoza: bakterijsko vnetje dihal, bronhitis. Ab: Amoksiklav 2x 1000 mg.

Aha, torej jemlješ sistemski antibiotik, ki ti je najbrž porušil ravnovesje v nožnici.

Antibiotik moraš pojesti do konca, če nisi slučajno alergična na penicilin (kar bi sedaj že vedela, če si že vzela nekaj kapsul) in če se ti ne razvije res huda driska – v nasprotnem primeru tvegaš komplikacije pri okužbi dihal. Glivice boš žal morala zdravit za zraven – moja sugestija so kapsule Linex Forte in pa Gyno-Daktarin (ki je na recept, tako da moraš tako ali tako do zdravnika). Pa seveda poskušaj izključiti iz svoje prehrane čimveč sladkorja, v prvi vrsti črtaj sladice.

Čakaj, čakaj, ti si še zmeraj na TEM antibiotiku, ki je vse to povzročil?

Če ja, se opravičujem, ker je moj zadnji post povsem napačen, čeprav so nasveti glede nožnice še zmeraj koristni, ker se ravnovesje ne bo vzpostavilo samo od sebe čez noč. Očitno imaš alergijo na penicilin, zato ga ne jemlji več in pojdi k zdravniku, naj ti predpiše nepenicilinski antibiotik.

Janis, samo tri tablete še vzamem, pa je konec, zato ne bom menjavala. Problemi so se pa začeli dva dni nazaj. Jemljem jih od prejšnje srede. Bom pa vedela za drugič. Hvala tebi in vsem ostalim za prijazne nasvete, res!

Glivično vnetje NI znak alergije na penicilin, in ga tudi zato ni treba prenehat…

New Report

Close