pobarvanje stene
Živjo!
V neki starejši temi na forumu sem brala, da vas ima veliko pobarvane stene z barvnimi barvami in ne samo z belo. Zanima me, katere barve – znamko ste uporabile in če se jo da potem naslednjič z belo pobarvati do popolne prekrivnosti (steno mansardnega stropa bi prebarvala na rumeno)?
Zanima pa me še, če je na internetu kakšna stran, kjer imajo motive za risanje na steno. V stanovanju imam namreč eno steno popolnoma prazno in bi namesto slike nanjo narisala kakšno malo bolj umetniško sliko sonca v rumeno modri kombinaciji.Mogoče še katera ve,kako motiv iz lista prenesti na steno?
Ima katera mogoče kakšno drugo bolj izvirno idejo kako popestriti pusto steno?
Hvala že naprej za vaše odgovore.
Moja soba je rumena, po robovih pa so svetlo modre črte. Kakšna barva? Navadna bela (jupol al kaj) pol pa kupiš še barvni odtenek v tistih malih plastenkah, mislim, da so dipi barve. Za tako rumeno, kot sem jo hotla imet jaz, sta šla gotovo dva dipija noter (moraš pa ful zmešat). Isto velja za svetlo modro, samo to bo verjetno težje pol spravit dol, ko in če bomo to prebarvali.
Za prenašanje motiva na steno pa … če bi imela grafoskop doma, ne bi bil problem :)) Ali pa diaprojektor, da bi si projicirala obliko na steno. Lahko pa narediš samo črte, lahko s prosto roko ali pa si pomagaš in nalepiš papirnati selotejp, da bodo črte ravne.
Na BBC Prime so vsako soboto in nedeljo od 11 dalje (ali pa že malo prej) oddaje, o skupinici, ki hodi okrog in ljudem preureja stanovanje. Zamisel je takšna, da naj bi stanovanje po njihovem odhodu izgledal popolnoma drugače in to s čim manj stroški. Tako običajo stanovanje barvno preuredijo (barve so nekoliko divje, a ideja pa je).
Ideje so 1a (nekatere pa čisto fuuuujjjj) in sploh ne vem kje bi vse to uporabila. Zraven podajo tudi namige o izvedbi, orodju, materialu…
Kot pravi regla… Beli jupol, potem pa dodajaš barvni koncentrat – imaš tudi druge, na samo dipijev, če hočeš malo bolj nežne barve (neke nemške zadeve, ki se dobijo v vsakem baumaxu, obiju…). Midva imava rumeno in nežno modro dnevno sobo, vijolično spalnico, moder hodnik… Skratka nič belega. Se pa dajo te barve kasneje lepo prekrit (moraš seveda 2x vedno prepleskat) – temno vijolično smo brez težav prebarvali v nežno modro…
Lp, mishika
Aja: tudi slike se da brez težav risat – jaz sem si sliko najprej s svinčnikom narisala, potem pa samo barvala z malo tanjšim čopičem (jupol+barvni koncentrat). Tam, kjer so bili ravni robovi, sem prej oblepila z zaščitnim trakom (takim rumenim, lepilnim).
Pa da ne pozabim: barve moraš res res dolgo in dobro razmešat!
Lp, mishika
Živjo,
mi pa vse barve naročimo v JUBu po njihovi barvni karti ali pa pri enem uvozniku nekih nemških barv (zdajle ne vem imena) in tako točno vemo, kakšen bo barvni odtenek.
Kadar naročamo pri Jubu, vzamemo barvo Jupol Gold, ki je bolj prekriven od običajnega Jupola. S prebarvanjem sten nismo imeli še nikoli težav, vedno barvamo dvakrat (tudi bele strope).
Trenutna barvna paleta:
– spalnica 1: hladno vijolična (svetla barva),
– spalnica 2 in jedilnica z dnevno: oranžna,
– studio (velik): 1 oranžna stena in 3 svetlo rdeče,
– studio (manjši): 1 stena jabolčno zelena in 3 hladno vijolične (svetla barva)
– hodnik: hladno roza (čisto nežna barva),
– spalnica 3: svetlo modra.
Vsi prostori imajo bel strop.
Mi imamo vse sobe bele razen hodnika, ki je kombinacija bele in temno modre, ker imamo tudi pohištvo tam temno moder. Zgleda super, je pa že nekaj ljudi reklo, da si oni ne bi upali pobarvati sten s tako divjo barvo. Kaj je divje je pa tudi že drugi pojem in predvsem koliko si upaš. Za letos imam namen pobarvati dnevno sobo belo zeleno, ker so tudi tam omare rjavo zelene. No tako, in spet bom nekaj časa poslušala ljudi, ki hodijo k nam na obisk, kako smo si pa to upali. Kar pogumno, če ne bo OK, imaš še vedno na razpolago Jupol Gold, ki prekrije vse.
lp