Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Po zamenjavi kolka -vaje, itd.

Po zamenjavi kolka -vaje, itd.

meseca in pol po zamenjavi kolka (55 let) zdravilišča nisem dobil a redno izvajam vse vaje kot so mi naročili pri odpustu in na posvetovanju s fiziterapevtom. zanima me če so kje na netu opisane vaje in kdaj lahko začnem z vožnjo s kolesom, tekom, itd.

LPL

Pozdravljeni!

Moje mnenje je, da se vaj ne da naučiti iz knjig in interneta iz več razlogov. Prvi je, da morajo biti vaje individualno prilagojene vam, vašemu trenutnemu stanju, vašim sposobnostim… Drugi zelo pomemben razlog pa je, da naj bi vaje tudi pravilno izvajali. Vsak dan se srečujem z ljudmi, ki delajo sami vaje doma in žal jih večina dela vaje napačno. Z napačnim izvajanjem vaj si lahko naredite več škode kot koristi. Zato vam svetujem, da obiščete fizioterapevta, da vam pripravi individualni program vaj za vas in da vas nauči pravilno izvajati vaje. Verjetno vam bo lahko tudi svetoval, kdaj lahko začnete z drugimi aktivnostmi, glavni koordinator pa je vaš operater.

New Report

Close