Pozdravljeni!
Pred pol leta sem imela nekoliko kompleksnejšo korekcijo asimetričnih in tubularnih prsi. Vsadke imam pod mišico.
Ker sem bila pred operacijo športno aktivna, sem po dobrem mesecu in pol postopno
ponovno začela športati (tek, itd). Uporabljam tudi športni modrček in praktično na sploh
od operacije naprej več ali manj nosim čez cel dan in preko noči športni modrček ali pa navaden modrček.
Torej, kljub temu pa je težava v tem, da so se mi prsi ne le nekoliko (kar sem po odpravi otekline, itd pričakovala) razmaknile. Zanima me, ali se da glede tega še karkoli narediti – ne operativno?
Vem, da je nekoliko na hitro in surovo, a vseeno upam na Vaš odgovor!
Hvala in lep pozdrav,
EA
Pozdravljeni!
Pred časom sem že pisala, upam, da bom tokrat uspešnejša.
Torej, pred letom dni sem imela korekcijo tubularnih prsi in asimetrije le-teh, operacija je bila zahtevnejša.
Po letu dni, ko se kažejo konkretni rezultati, s temi nisem povsem zadovoljna. Prsi so konkretno asimetrične in pa predvsem – dokaj narazen, kar me zelo moti. Asimetrični sta tudi zaradi različnih vsadkov (kapljičastega in okroglega), saj imam skoliozo in je zaradi asimetričnega prsnega koša to prišlo menda v upoštev. In pa, dojka ki je bila prej polnejša, se drugače obnaša – je bolj špičasta od tiste druge (tudi z kapljičastim vsadkom).
Torej, zanima me: se moram za tovrstne nevšečnosti obrniti na kirurga, ki me je operiral?
Koliko menite, da se da tovrstne nevšečnosti izboljšati. In pa, ali je kakršna koli operacija zaradi tovrstnega nezadovoljstva samoplačniška?
V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor,
LP A
Ali se lahko po operaciji ukvarjam še naprej s plezanjem? Nekje sem zasledila, da ni priporočljivo.
+Kaj se zgodi z vsadki, če se zrediš za recimo 15kg, pa spet shujšaš itd itd. Glede na to, da prej ni bilo skoraj nič tkiva, ali se lahko pričakujejo kakšne komplikacije glede prsi in povečanja/nihanja teže?
Pozdravljeni,
O rezultatu težko sodim, ker vas niem videl. Na splošno pa je potrebno razumeti, da se asimetrični dojki tudi po operaciji, ki je navadno za vsako dojko različna, različno obnašata. To lahko pripelje z leti do ponovne asimetrije – seveda je ta veliko manjša kot pred operacijo… Glede razultata bi morali biti poučeni že pred operacijo kakšne bodo dojke, kako narazen,…
Najbolje je da se obrnete na kirurga, ki vas je operiral… ali so možne korekcije; najverjetneje da, vprašanje je ali so smiselne, saj gre za nov poseg v dojke. Če gre le za minimalne spremembe, menim da bolje, da se počaka. Glede plačnika te storitve pa najbolje da vprašate vašega kirurga ali zzzs.
lp,k.b.
Nihanje teže ponavadi sproži tudi spremembo oblike dojk, tako tistih brez vsadkov kot tistim z vsadki. Pridobivanje teže vsadke bolj maskira kar je ok, izguba teže pa jih napravi bolj vidne, kar si ne želimo. Kožni pokrov se z nihanjem teže razteguje in krči, kar dolgoročno povzroča bolj povešene dojke (torej nezaželjen rezultat.)
Pozdravljeni,
po srednji kozmetični šoli se lahko pričnete ukvarjati s lepotnimi operacijami, vendar ne takoj, temveč je potrebno prej nadaljevati šolanje na medicinski fakulteti in jo zaključili, nato pa opravili še specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. 🙂 torej vsaj še 12 let šolanja.
Lep pozdrav, pred 15 leti sem si povečala prsi, čeprav nimam nekih težav bi te vsadke sedaj zamenjala, saj niso doživljenski in bi mi bilo bolje, da preden pride do kakšnih zapletov, operacijo opravim.Zanima me ker me je zelo strah namreč zame je bil poseg zelo boleč, ali menjava enako boli, no razmišljam, da bi vzela malo večje vsadke, pa še to imam namreč psa30kg, kako dolgo po posegu ga ne smem voziti na povodcu ker včasih pač potegne ane , ko sreča drugega psa…mislim tak cuk je pač nepridvidljiv koliko časa torej me pes res ne sme cukniti, da ne bi bilo kaj narobe?? Lp
Spoštovani!
Tudi jaz sem zagrizena športnica ukvarjam pa se s tekom, kolesarjenjem, aerobiko…Stara sem 39 let. Ker sem posledično zelo vitke postave in mati 3 otrok, so moje prsi zelo povešene.
Sama si ne želim niti večjih niti majnših prsi, pač pa takšne kot so bile pred obema porodoma in dojenjem.
Kaj bi mi svetovali in kar se mi zdi najpomembnejše, koliko časa po operaciji se nebi smela posluževati nobene športne aktivnosti?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
pozdravljeni,
Najprej je potrebno odgovoriti na vprašanje ali je sedanji volumen dojk, ko so le te v navadnem nedrčku (ne podloženem) zadosten. Če je odgovor pritrdilen, potem potrebujete le dvig dojk, sicer tudi vsadke.
Športne aktivnosti po posegu so prepovedane 6 tednov.
lp,