po porodu
Spoštovani.
Že 3 dan me boli dlesen na desni strani zadaj.Včeraj sem bila pri zobozdravniku,kjer mi je sčistil in vstavil noter nek trakec.Bolečina je sicer manjša,ampak je še vedno prisotna.Bila sem tudi malo zaotečena,zaotekline danes zjutraj ni več.
Predvsem me zanima naslednja stvar.Sem po porodu,in v lekarni mi razen lekadola ne dajo nič drugega.Lekadol mi pa ne pomaga prav dosti.Sem praktično tudi ves dan na nogah,saj imam 3 tedne starega dojenčka,prav tako ponoči,tako da se mi zdi,da je bolečina še izrazitejša,saj se še naspati ne morem.
Ali obstajajo še kakšne druge tablete za bolečine razen lekadola,ki jih lahko(dojim).Hvala za odgovor in lp.
Spoštovana nayya,
pri polnem dojenju je potrebno biti pri predpisovanju zdravil res izjemno previden, ker se veliko snovi izloča v materino mleko, preko njega pa pridejo tudi do dojenčka.
Pri dojenju je prvo zdravilo izobra Lekadol – vzamete lahko do 6 tabletk dnevno. Če imate občutek, da 1 ne zadostuje, poskusite z 2 tabletkama hkrati.
V primeru, da paracetamol ne učinkuje, lahko kratek čas jemljete tudi nesteroidne antirevmatike (sama bi se omejila na tiste z najmanjšo dozo – nlr. Naprosyn 275 mg, Naklofen 375 mg,…). Svetujem še posvet z ginekologom ali pediatrom.