po operaciji – rana
Sem dober teden po operaciji na nogi. Pri odpustu je bilo vse v redu z rano, kljuvanje ter pekoča bolečina če noga ni dvignjena bi naj – po besedah zdravnika- bile normalno. V ponedeljek na prevezu je bila noga otečena, rdeča, rana nabrekla…nič kaj lep pogled. Dobim antibiotike na 6 ur, včeraj na prevezu je bilo videti bolje, zato se os. zdravnik odloči, da ni potrebno nazaj v bolnico. Včeraj zvečer pa me je pričelo ponovno kljuvati po rani (antibiotike še imam in jih uživam), prevez imam jutri in prav strah me je, kaj pri vragu se mi dogaja v ali okoli rane, da je bolje, potem spet špika in peče. Hladim, imam dvignjeno, po besedah operaterja lahko nogo tudi malce obremenjujem, normalno hodim – po stanovanju! ampak….Sedaj me je res strah, kajti kakor nogo obremenim, se stanje še poslabša, še bolj peče, hladni obkladki so nekaj časa bili dovolj, sedaj se mi zdi, da še hladno preveč ne ustavi pečenja, seveda tudi sedenje ni prijetno (ne dolgo, samo če grem na potrebo je že kljuvanje v nogi). Kaj naj jutri na prevezu, če bo videz rane v redu, to kljuvanje ter pečenje pa prisotno? Mislim da to ni normalno, a ne? Antibiotike imam tudi samo še za jutri!
Pozdravljeni, verjetno je prišlo do vnetja rane, zato ste tudi prejeli antibiotik. Tudi zaradi spremljanja zdravljenja ste naročeni na preveze in tam vam bodo povedali, kakšno zdravljenje je še potrebno, pa naj bo to nadaljevanje zdravljenja z istim antibiotikom, zamenjava, nov kirurški poseg, lajšanje bolečin. Okrog obremenjevanja pa upoštevajte navodila zdravnika, kjer zdravite zaplet oz vnetje, saj ni nujno, da je ob tem gibanje še vedno priporočljivo.
Lep pozdrav