Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Po operaciji modrostnega

Po operaciji modrostnega

Pozdrav,
imam vprašanje, če mi lahko mogoče odgovorite. Malo pred odstranitvijo zadnjega modrostnega (marca 2011) zoba, sem imela blage bolečine v predelu modrostnega zoba. Z zobmi nisem imela še nobenih problemov (24let prva plomba med 5tko in 6tko čist mala)
[Imam zelo majhno čeljust in močne zobe. Glede na rentgensko sliko je bila nevarnost, da mi modrostni zob napade 7ko in pri odstranitvi zoba, me je kirurg opozoril, da je možnost, da se mi poškoduje živec in da ne bom čutila majhnega predela na bradi, kar se ni zgodilo.]
Mislila sem, da bo z odstranitvijo zoba bolečina izginila (ne bo več pritiska med zobmi, ker bo več prostora). Nato sem mislila, da so bolečine posledica premikov/razporeditve zobov nazaj.
Bolečina se je pojavila ponavadi, kadar sem zaužila grobo hrano, ki mi je verjetno prešla skozi 6tko in 7tko.. takrat sem čustila bolečino enako ko takoj po operaciji-ostro, ki se je raztezala pod zobmi 5tko, 6tko, 7ko. Po masaži dlesni s ščetko in ustno vodico ali zeliščnim čajem je bilo boljše.
Sedaj se je bolečina spet pojavila, po parih dneh pa imam povečan predel pod 6tko -na bradi se čuti malo bulico, toplo, malo zabuhlo, ki sicer upada.
Mi lahko mogoče iz opisa poveste za kaj bi lahko šlo? Moj zobozdravnik vedno tolk hiti in kr neki dela preden uspem sprocesirat. Me je malo strah zdravnikov. Bi se rada malo pripravila in da vem tudi koliko stroškov bo to zame.
Hvala za kakršenkoli odgovor!

Pozdravljeni,

bulica na dlesni ob zobu ni dober znak; verjetno gre za vnetni proces zoba ob katerem se le ta pojavi. Ob rtg diagnostiki, kliničnem pregledu bi vam lahko odkrili vzrok bolečin ( v vašem primeru verjetno šestica, sicer nočem soditi brez pregleda ). Zob je potrebno zdraviti.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala!
Vas lahko še vprašam, če mogoče lahko to počaka 14 dni ker grem na dopust (glede na to, da se pojavlja in skoraj izginja že od januarja)? Kakšne bi bile posledice, če ne zdraviš pravočasno? Gre za boleč postopek? Kje bi si lahko več prebrala.

Pozdravljeni,

gre za kroničen proces in verjetno lahko počaka še 14 dni, sicer ne odlašajte.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close