Po operaciji
Pozdravljeni. Pišem vam glede izcedka, ki ga imam prvič v življenju. Zadnji mesec je bil zelo krut. Napad žolčnih kamnov, tona protibolečinskih v žilo, antibiotiki, ercp, ni da ni, na koncu operacija z odstranitvijo žolčnika (laparoskopsko) in težko okrevanje zaradi narobe postavljene drenaže. Od operacije dalje imam rumen izcedek iz nožnice, ne smrdi, prvih par dni je zelo srbelo, zdaj skoraj nič izcedek pa še je. Sem povedala zdravnici na viziti in dobila neuporaben izgovor ter odpustnico. Zdaj sem doma in nisem sigurna ali je to res tako nedolžno in naj samo počakam da mine ali grem k dr? Boli me samo v spodnjem desnem predelu ampak je to verjetno posledica drenaže, ki se je za par ur zapičila v tist predel.
Hvala in lp.
Spoštovani,
Domnevam, da ste po operacij dobili tudi antibiotike. Ti običajno uničijo večino normalne telesne flore v vseh kotičkih, kjer takšna flora obstaja (črevesje, koža, kožne gube, ušesa, usta, pa tudi nožnica). Porušena vaginalna flora je zdaj spremenjena, verjetno ni več veliko ali sploh nima več laktobacilov in druge bakterije, ki so se tam razbohotile, izločke predelujejo v druge končne produkte kot bi jih laktobacili. Priporočam torej, da nekaj časa uporabljate sredstvo na osnovi mlečne kisline(Vagisan, Laktogin, Vitagin-C) in laktobacilov (kapsule Gynopahylus).
se uredi tudi samo, le traja lahko zelo dolgo. Ugotovitve kažejo, da vsaka kura antibiotika za več mesecev močno spremeni biofloro v vseh ključnih točkah našega telesa in smo po antibiotični terapiji nekaj časa zelo imunsko oslabljeni, ker nas naša bioflora v bistvu ščiti pred tujerodnimi in oportunimi klicami. Zato bi morali antibiotike uporabljati zelo premišljeno in le takrat, ko res ne gre brez njih. Ampak šolska medicina se je žal preveč razvadila in zdravi vse živo, pravzaprav večinoma tudi tisto, česar ni treba zdraviti. Je pa res, da so tudi pričakovanja prebivalstva nerealna in če se karkoli slučajno zdravi malo prepozno, se takoj išče krivce in se jih pribija na križ. Za zablodo pri zdravljenju z antibiotiki smo si torej krivi tudi sami.
Hvala. To glede antibiotikov se pa zelo zelo strinjam z vami, poznam to problematiko. Meni so jih dejansko dali za brezveze, ampak v bolnici nisem imela besede o tem kaj gre v mene in kaj ne, sem bila v prehudih bolečinah da bi kaj komentirala. Nisem pa vedela da lahko naredijo tudi škodo v nožnici. Sem bila v lekarni, niso in niso mi hoteli prodati nič, na koncu smo se le zmenili za Micovag plus globule. Bo to vredu ali so mi prodali narobe?
tudi Micovag bo v redu.