Najdi forum

Po operaciji

Pozdravljeni !

Danes so me spustili iz bolnišnice .

Vaše sporočilce, pa žal nisem uspela prej prebrati, kakor pa sedaj ko sem spet doma.
Ker 10.05. sem imela že sprejem na Ortopedsko kliniko ( 11.05. sem imela pa operacijo)

V glavem – artroskopsko operacijo sem imela opravljeno v splošni anesteziji.

Da čist na kratko ( drugače je dolgi izvid, pa se mi neda vse prepisovati) prepišem iz izvida, kaj so mi delali.

Artroskopija d. gležnja zadaj in spredaj.
Posteriorno odstranitev trigonuma ter mikrofrakture osteohondralnih lezij( na večjih mestih).

S sprednje strani pa sinovektomija , dekompresija osteofitov in pa odstranitev prostega telesa.

Drugače pa potem ko sem bila že ponovno v svoji bolniški sobi, sva se z mojim operaterjem malce pomenila, da mi je povedal, kaj je delal, je rekel, da se je mogel
sploh v zadnjem delu full matrati, da je vse sčistil in vse ostalo, tam malce nad peto.
operacija je pa rekel da je trajala 2 uri .
Je bilo zapleteno .

no pa še prvi dan po operaciji sem imela še iz gležnja cevko in na koncu te cevke ,se je v flaški nabirala odvečna kri.
se je je kar nabralo veste.

v glavnem sedaj je gleženj full iz vseh strani poliman s obliži iz zadnje in sprednje strani.
6 tednov bom imela sedaj bergle, nogo lahko samo polagam .
dne 18.05. pa že začnem s fizioterapijo .

kontrolo imam pa v začetku junija..

Me pa samo nekaj še zanima, v bolnišnici ko sem ležala, nisem smela dobivati (NSAR ) – a to zaradi tega ne, ker je hriustanc bil uničen , in se sedaj celi ?
Dobila sem samo ZALDIAR( in tudi za domov sem dobila recept)

diagnoze so pa naslednje :
– Laesio osteochondrale trohlee talli et. tibiae dist. posterior ATC. dex
– st.post fracturam trimalleolaris cruris dex.
– sindroma impingement anterolateralno ATC.dex.

zdaj pa veselo hladim z ledom in pa počivam z nogo.

no to bi bilo zaenkrat use.

hvala Vam resnično !

lep pozdrav

Alenka

New Report

Close