Najdi forum

po operaciji

Lepo pozdravljeni!

Pred tednom dni so mi na oddelku za plastično kirurgijo odstranili izrastek , oz. ( tako je zapisano na ambulantnem izpisu: mehko elastično tvorbo v podkožju , s pecljem fiksirano na kitno ovojnico in sicer tik pod metakarpofalangialnim sklepom izza volarne strani palca leve roke.. ) . Ker sem poklicna glasbenica v simfoničnem orkestru , me zanima vaše mnenje v zvezi s sledečim.. Palec lahko premikam brez težav , se mi pa zdi , da je malce otrdel in ga v tem trenutku , ko imam še šive , ne morem obračati v vse smeri , ker še malo zaboli.
Ali mi priporočate kakšne masaže ali morda celo fizioterapijo po odstranitvi šivov? Ali sem do tega upravičena ?
( Izrastek , se je izkazalo , je bil rjavi tumor. Trenutno je na preiskavah. Po zdravnikovem mnenju je benigen . Ali se lahko takšna tvorba zopet ponovi ? )
Za vaše mnenje se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!

Lakme

Pozdravljeni

Dokler so šivi noter ne pretiravajte z obremenjevanjem. Po odstranitvi šivov pa priporočam masažo s kremo za roke, razgibavanje do skrejnih mej. DO fizioterpije ste upravičeni. Če imate kakršnekoli težave priporočam kontrolo pri kirurgu , ki vas je operiral.

Prst je po takem posegu lahko otekel tudi dlje časa. G je pa potrebno razgibati in čimbolj normalno uporabljati tudi v primeru zmernih bolečin.

Otrdelost bo z aktivnostjo praviloma izginila.

Rjavi tumor(kitnih ovojnic) je benigen tumor, ki pa se lahko ponovi in je včasih operacijo potrebno ponoviti. Če dolgo raste lahko zaradi velikosti in vztrajne rasti , s pritiskom okvari okoliška tkiva (kite in kosti).

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close