po operaciji
Pozdravljeni
Pred tednom dni sem imela nezahteven operativni poseg. Zanima me, koliko časa po operaciji se rana (ponavadi/v povprečju) čisti (teče iz nje gnoj). Rana je dolga približno 2 cm, imela sem 3 šive, ki so mi jih po štirih dneh odstranili. Občutek imam, da šivi niso dobro “prijeli” saj je rana na enem delu zelo ozka (koža je skupaj-vidi se le sledove šiva) potem pa se razširi v malo širši “kanal”- pribl.3 mm.
Hvala in lep pozdrav
Špela
Spoštovani!
Sem po klasični ginekološki operaciji (notranji šivi). Kirurška rana se je prve dni po operaciji lepo celila, 5 dan mi je ginekolog rekel,da lahko čez dva dni obliž snamem. Rana je bila videti suha. Štiri dni kasneje sem opazila manjšo količino rumenkastega izcedka iz rane, zadnje čase je izcedek tudi malo krvavkast in sicer-če se ne motim-iz ‘žepka’, skozi katerega je bil vstavljen dren po operaciji. V tem predelu in tudi po ostalem trebuhu imam občutek zbadanja, občasno rana tudi srbi. Okolica je nekoliko pordela. Splošno počutje je v redu. Zanima me ali je to normalen pojav? Koliko časa bo potreboval ‘žepek’, da se bo zacelil in zaprl? Je možno,da je ‘žepek’ bil že zaceljen in se je zaradi nerodnega giba ponovno odprl?
Hvala za odgovore.
Lp