po obsevanju
Pozdravček!
Imam eno vprašanje. Moja diagnoza je bila Hodgkinov limfom, II. stadij, ki se je nahajal: desna, leva stran vratu, ključnična kotanja in mediastan (mislim, da tole besedo nisem napisala prav, upam, da boste kljub temu razumeli) . Sem skoraj že dva meseca po obsevanju, ko opažam, da v medključni kotanji ni tako, kot bi moralo biti. Na obeh straneh se je pojavila zateklina podobo kot bi bila notri voda. Čez dan mogoče celo nekoliko splahni. Tudi bezgavko se čuti na otip, vendar se mi zdi, da je drugačna, kot je bila pri prvi diagnozi.
Seveda, malo me skrbi. Vem, da obsevanja pustijo lahko posledice kot so vnetja ipd.
Pred tednom dni sem bila pri svoji zdravnici, vendar zaradi težkega dihanja, a je bilo vse v redu. Tudi kri je bila dobra.
A me lahko kateri od vas potolaži, da gre res le za vnetje in reakcijo po obsevanju?
Hvala!
Hoj,
čisto štekam tvoje strahove, ker bi se prav gotovo tudi jaz “žrla”: Verjetno je res vse skupaj posledica agresivnega zdravljenja, ampak vseeno bi jaz na tvojem mestu poklicala onkologinjo po telefonu in ji vse razložila. Če se zdraviš na OI, jih pokliči na oddelek, kjer se jih da dobiti bolj ali manj vsak dan po 14. uri. (01/5879-224).
Javi, kaj si izvedela. Jaz pa bom fuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllll držala pesti! :))
Čau,
Sem že klicala, danes po drugi uri! Po njihovih navodilih sem šla ponovno do svoje osebne zdravnice, ki mi je potipala to oteklino in je ugotovila, da to ni bezgavka, ampak gre po vsej verjetnosti za kito! Tako mi zaenkrat ni potrebno na punkcijo.
Kako sem si oddahnila!
Čez 14 dni grem ponovno malo potipat vrat.
Zdaj je lažje.
Hvala za držanje pesti!
Tudi jaz bom držala pesti za vse ostale uboge paciente, ki so kakorkoli v kakršnihkoli težavah.