Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Po Mireni Cerazette

Po Mireni Cerazette

Torej: odstranili so mi mireno, ker z njo nisem bila zadovoljna. Dva dni po odstranitvi sem pričela krvaveti in pričela jemati Cerazette tablete (po navodilu gin. na pravi dan menstruacije).
Na četrti dan jemanja Cerazette sva imela s partnerjem spolni odnos. Zanima me, če sem bila na tisti dan zaščitena oz. ali lahko pride do zanositve? Malo me skrbi, ker me dva dni srbijo prsi (podobno kot v vseh dotedanjih nosečnostih) pa ne vem čemu to pripisati – tabletkam ali nosečnosti? Danes je šest dni od SO.

Hvala za vašo pomoč!

M.

Pri redni uporabi brez zamud ste imeli povsem normalno in zanesljivo zaščito, zato je podoven občutek kot pri nosečnosti lahko sopojav pri Cerazette, ker je to hormon, ki je prisoten v velikih koncentracijah tudi v nosečnosti.Če vas skrbi možnost nosečnosti, lahko kadarkoli opravite nosečnostni test.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Spoštovani,

po dveh porodih in inj. depo provera sem tudi sama že 4. mesec uporabnica Cerazette tbl.
Vse je o.k., brez zapletov, le menstruacije še nosem dobila, hčera je stara 17 mes, tudi to me ne skrbi, ker mi je lečeča gin. rekla, da je normalno.
Skrbi me, ker sem včeraj ugotovila, da sem 1 tbl. v zaostanku, morala bi vzeti za sredo, “čakala” pa me je tbl. za torek. Z možem sva imela normalne spolne odnose, jaz pa sem očitno eno tabletko izpustila….zvečer sem naredila test nosečnosti in je bil negativen, vendar se bojim, da še ni čas, da se hormon hcg pojavi v urinu,
kdaj naj ponovim test nosečnosti, ki me bo prepričal, da res nisem noseča oz. ali moram takoj k svoji gunekologinji.

Hvala za odgovor in lep pozdrav, C

En teden po pozabljeni tabletki morete dodatno uporabljeati kondom, ob spremembi počutja kot pri nosečnosti naredite test ponovno oziroma čez 3-4 tedne po nezaščitenem spolnem odnosu.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Še enkrat vas pozdravljam!

Ker v bistvu ne vem, katero tbl. sem izpustila, tudi ne vem, kateri je bil 1. nezaščiten spolni odnos, zato tudi ne vem, kdaj naredut test, da bom prepričana vanj:((

V navodilih piše, če z zamujanjem posamezne tablete zamujam več kot 12 ur, je zanesljivost K lahko zmanjšana, več zaporednih tabletk pozabimo, večja je verjetnost zanositve….

Sem kar pod hudim stresom, ker si še enega otroka ne morem omisliti…, saj vem, ali sem noseča 100 % ali 0 %, druge možnosti ni, vendar bi kljub temu rada slišala mnenje strokovnjaka, ali je možnost zanositve po eni pozabljeni tabletki velika ali?, glede na to, da se Cerazette jemlje kontinuirano in kolikor razumem nima vpliva na večjo možnost zanositve 1. ali zadna pozabljena tabletka v omotu.

Iskrena hvala za odgovor, C

Res je, dlje kot traja zamuda, večja je verjetnost da pride do ovulacije in zanosite. Zaradi jemanja brez prekinitev tudi ni pomembno kje v škatlici se napaka zgodi, kadar je zamuda večja od 12 ur, se že lahko zgodi ovulacija. Vse je odvisno od trajanja zamude.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

New Report

Close