Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže po laparoskopiji in histeroskopiji

po laparoskopiji in histeroskopiji

Pred 14-imi dnevi sem imala poseg in sicer laparoskopijo in histeroskopijo. Imam dve rani in sicer pri popku in nad sramno kostjo. Šivi so še notri in naj bi se sami razgradili. Mene pa zanima kdaj lahko začnem spet s telovadbo, tudi trebušnjaki in vožnjo s kolesom?

hvala za odgovore

Pozdravljena!

Najbolje je, da se o tem pogovorite s kirurgom, ki ve kakšen poseg vam je naredil. On je najbolj kompetenten za to.

Svetujem vam, da si vsak dan prvi mesec dvakrat dnevno in potem še dva meseca vsaj enkrat dnevno redno negujete brazgotino.

zanima me kako naj si negujem brazgotino? Zaenkrat se lepo celi, tudi šivi so medtem že odpadli.

Hvala za odgovor

Pozdravljena!

Brazgotino je potrebno zjutraj in zvečer masirati in sicer tako, da je brazgotina popolnoma gibljiva in “odlepljena” od podkožja in mišic – nikjer ne sme nič vleči. Ko je brazgotina in njena okolica na površini in v globini enako občutljiva kot drugje, to pomeni, da je telo brazgotino sprejelo kot svojo, da je normalno gibljiva in ne bo povzročala težav.

Masirate si lahko s katerokoli kremo, najboljša pa je posebna energetska krema, ker je elektroprevodna in zato doseže učinek hitreje.

New Report

Close