Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni ..po kašlju…

..po kašlju…

živjo!
konec novembra sem začela močno kašljati-suh, dražeč kašelj… kašljala oz. davila sem po dve uri skupaj ,podnevi in ponoči… pljuča so bila čista in krvni test ni pokazal drugega kot virozo.
stanje se je po cca 1 tednu izboljšalo in sem začela izkašljevati in se bolje počutiti. sedaj še vedno malo izkašljujem(kar se mi zdi normalno ker kašelj lahko dlje traja) vendar imam gromozanske bolečine pod rebri-zadnje rebro(najprej me je bolelo na levi strani sedaj tudi na desni,spredaj in zadaj). sem pomislila da je to pač od kašlja..vendar ta bolečine ne pojenja. ne najdem pravega položaja za spanje ker me resnično boli,ne morem se več gibati,sedeti… zmeraj je prisotna bolečina. je to tudi še dopustno? koliko časa lahko to traja da je še normalno oz.da ni kaj drugega?
zdravil ne jemljem nobenih, občasno vzamem kak nalgesin da potem lažje zaspim… sem pa razmišljala da bi si kupila preh.dopolnilo za športnike po telovadbi proti muskafibru (če me slučajno matrajo mišice od kašlja)…
hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

kašelj po virozi lahko traja tudi več mesecev, tako da to, kar opisujete, ni nič posebnega. Kašelj je težko fizično delo za medrebrne mišice, lahko tudi poškoduje rebra in to boli.
Verjetno bo trajalo še kakšna 2 tedna, da se bolečine umirijo. Predlagam vzeti paracetamol (se dobi brez recepta v lekarni), lahko 3x na dan. Dopolnila za športnike ne bodo kaj dosti koristila.

Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close