PO HSG-ju
ZDRAVO, PUNCE!!
Sem že doma. Včeraj sem namreč imela HSG (drugič). Slikanje je pokazalo, da je z levim jajčnikom vse O.K., z desnim pa nažalost ne. Najbrž mi ga bodo odstranili. Vendar grem najprej v LJ, oni se bodo odločili kaj narediti. Doktor. v Celju mi je rekla, da je najbolje če gremo čimprej na EPRUVETNO. Prosim, če mi lahko katera pove kaj to pomeni in kako postopek zgleda.
Aja, bolniške mi je pa dala kar 2 tedna (čeprav sigurno ne bom tako dolgo doma).
Če imaš en jacevod v redu, nikar ne hiti na epruveto. Sploh pa če si še mlada. Meni so pri prvi EU (izvenmaternični nosečnosti) odrezali levi jacevod, desni pa je bil slabše prehoden. Potem sem imela še enkrat EU na desni, pa sem prosila, da mi ga ohranijo, pa sem potem zanosila tik pred IVF postopkom, spontano; paotem sem imela še enkrat EU na desni, pa sem komaj prepričala DR. v Ljubljani, da so mi pustili jajcevod. Še vedno upam!
Lp Eva
Pozdravljene!
No včeraj sem skoraj celi dan počivala, danes pa sem že v pisarni, da vse prečekiram.
Da vam malo opišem, kako se je začelo:
Prvič sem šla na HSG septembra lani. V oktobru sem imela HISTERO in LAPARO.Vse so mi poštimali.In mi zagotovili, da bom lahko bp zanosila. Celo leto sva se z možem trudila, ker pa ni bilo uspeha sem sama predlagala svojemu ginekologu, da bi šla ponovno na HSG. Kot sem že prej napisala, mi je dr. rekla, da je z levim jajčnikom vse O.K., desni pa je zapacan. In da se po vsej verjetnosti tu nabirajo strupene tekočine, zato je to verjetno tudi glavni razlog, da ne zanosim. Predlagala je, da se čimprej opravi EPRUVETA ali pa, da bi mi odstranili desnega.
Sedaj čakam izvide, da grem h gineku na posvet.
P.S. Ali mi lahko katera pove, če je tudi tako dolgo dobila bolniško (jaz kar 2 tedna-delam v pisarni).Zakaj tako dolgo?!
HSG PA SPLOH NE BOLI TAKO ZELO !! -le pogum!!!
Lep deževen pozdravček vsem!!
Ja, Barbara, jaz sem bila tudi v CE in sem tudi dobila 14 dni bolniške (delam v šoli) in mi je zdravnica rekla, naj se mi nikamor ne mudi. Naj si vzamem čas zase in za moža in naj malo odklopiva. Sicer pa: kaj je 14 dni v primerjavi s tem, koliko let delovne dobe nas še čaka in seveda kolikokrat bomo še na porodniški (upam in verjamem za vse nas).
LP Bernardka
Lokvanj se strinjam z tabo, da v Lj. dajo samo 3. dni bolniške. Ne vem v Lj. je čisto drugače in so zelooooo škrti za bolniške, da ja čim prej greš v službo. Jaz, ko sem imela HSG. v SG. so mi dali 1. mesec bolniške. Tako kot je rekla Nati oz. Bernardka še veliko je, do penzije zakaj ne bi iskoristile. Jaz zase vem, da sem morala biti v bolniški zelo zelo dolgo časa, pa kaj sem si lahko pomagala, če je pa bolezen pokukala. Enkrat sem celo bila 3. leta v bolniški zaradi ginekoloških težav to je pa že nekaj…… Ampak je bilo groza, ker sem imela operacijo za operacijo in nikoli ni bilo konca. No sedaj upam, da bo boljše saj mi je gin. povedal, da sedaj po porodu se zna zgoditi, da se mi ginekološke stvari izboljšajo za 75% in tukaj imam veliko upanje.
Lep dan
Doroteja