Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Po darovano seme v Graz

Po darovano seme v Graz

Pozdravljeni,

prosila bi za pomoč glede kakršnih koli kontaktov in napotkov glede klinike za neplodnost v Grazu. Z možem sva se po drolgem mučenju in neuspelih postopkih in ugotovljeni kromosomski nepravilnosti odločila za donirano seme v Grazu, a na netu ne nejdem nobenih podatkov.
Če ima gdo kakšen nasvet in izkušnje se toplo priporočam.

Hvala

Pozdravljeni!
Tole je spletna stran klinike v Doblu ( 10 km pred Grazom)

http://www.kinderwunsch-institut.at/

Lp,

Poskusi pisati na spodnji naslov. Gospa je embriologinja, sicer Slovenka, ki je nekoč delala pri dr. Rešu (če se ne motim).

[email protected]

Darja Kastelic
BSc, MAS
Leiterin des IVF Labors, Klinische Embryologin

Phone: 0043-(0)3136-55111-40
Mobile: 0043-(0)699-155111-40
Email: [email protected]

Das Kinderwunsch Institut, Schenk GmbH
Am Sendergrund 11, 8143 Dobl
Phone: 0043-(0)3136-55111, Fax: 0043-(0)3136-55111-15
Mail: [email protected], Internet: http://www.kinderwunsch-institut.at
Unser Qualitäts-Management-System ist zertifiziert nach DIN EN ISO 9001:2000

Še tole: se priporočam za delitev mnenj, če se odločiš za njih, ker tudi sama razmišljam o tej kliniki oz. sem v kontaktu z gospo Darjo, a trenutno še delamo preiskave na GK LJ.

LP in veliko sreče!

Živjo punce,

midva že lep čas obiskujeva Dobl (darovano seme), imela sem 4x IUI (z menjavo donorja) in 1x ICSI. Zaenkrat čakam rezultate od zadnjega postopka, me pa mirno vprašate karkoli v zvezi s postopki v Doblu, ne vem kaj točno vas zanima, da ne bom kar pisala tja v tri dni 🙂

LP

Pozdravljena Stella2,

pri nama je na stvari da ima moj azoospermijo(spremiji so najdeni ampak se oplodi največ 1 zarodek), do sedaj 4 IVF ICSI neuspešni. Sva razmišljala tudi midva da če nama nebi uspelo bi šla v postopek z darovanim semenom. Pa me zanima koliko stane IVF ICSI in IUI? In kako to poteka? povrne kaj zavarovalnica ali ne?

INSEMINACIJA:

Prvi pogovor, se opravi pri dr. Schenk-u in stane 154 EUR.

Prvi pregled in UZ staneta 66,84 EUR.

Oba morata prinesti vse morebitne izvide, ki jih že imata (spermiogram, hormonske preiskave – TSH zate in zanj FSH, hicosy, histero, laparo…) karkoli že sta imela. Preveri kdaj si imela zadnji PAP bris in kakšen je bil izvid.

Prinesti morata podatke o krvni skupini RH faktor (lahko oni naredijo ali pa pri nas).

Potem sledijo krvne preiskave, ki jih naredijo oni – pri nas si do določenih preiskav upravičena šele ko si že noseča, oni pa te preiskave delajo že prej, zato predlagam, da vse narediš gor, ker jaz sem skušala pri nas, pa bi mogla na 3 konce kri dat (mikrobiološki inštitut, infekcijska klinika in zavod za transfuzijo….pa na mikrobiološkem bi morala še zdravnika plačat, ker ne moreš kar prit s ceste in rečt da to rabiš….svašta), ker nimamo enega mesta kjer bi to samoplačniško lahko uredil, zato si prihrani čas, ker denarja ne boš prihranila in uredi gor. Stane 130 EUR za spolnoprenosljive bolezni za ostalo pa cca 200 EUR (midva sva imela krvne skupine že prej).

Sledi hormonska terapija in inseminacija – načeloma delajo s Puregonom, tako da doza s 300 ml je 149 EUR.

Sam postopek HIUI s stop injekcijo 773,16 EUR.

Potem pa še Utro gestan 33,30 EUR 3 škatle.

Za vse naslednje inseminacije nisem več potrebovala nobenih krvnih preiskav, tako da so bili sroški samo za stimulacijo + HIUI + terapija z Utrogestanom (no, dvakrat smo pokombinirali moje ostanke z njihovimi, da mi ni bilo potrebno kupovat Puregona ali pa Utrogestana)

POSTOPEK ICSI:

Pred ICSI sem morala ponovno na posvet z UZ 87,53 EUR in dat spolnoprenosljive bolezni preverit 130 EUR.

Puregon in Orgalutran tokrat nisem gor kupila (naj bi pa gor prišela oba cca 2000 EUR)

Sam postopek stane 2975,16 EUR (velika razlika v ceni pride predvsem zaradi narkoze, ki jo dajo, ampak je pa bomba, not pa ven si brez da bi vedu, pa brez bolečin, še popoldne nisem rabla nobene protibolečinske tablete vzet). Cena vključuje tudi enoletno hrambo zamrznjenčkov, za naprej pa stane hramba 250 EUR na leto.

Utrogestan so mi pošenkal, nekaj sem ga pa imela še doma.

Upam, da nisem česa pozabla, sam mislim, da je to to.

LP

Uf, sem skoraj pozabila, kar se tiče povračila stroškov, nisem še nič zahtevala nazaj, sem pa govorila z gospo na zzrs in je rekla, da v kolikor ima par odločbo komisije za darovano celico in še ni izkoristil 6 postopkov (pripada za 1. otroka), se povrnejo stroški v višini stroškov postopka v sloveniji (trenutno stimuliran icsi nekje okoli 2100 EUR) oziroma, če je v tujini cenej, v višini dejanskih stroškov.

Pozdravljene,
tudi jaz sem tri krat bila na IUI z darovanim semenom v Grazu. Dva krat v spontanem postopku in enkrat v stimuliranem s Pueregonom. Pri posvet skupaj z ultrazvokom je mene prišel mičkeno več kot 150 evrov. IUI z darovanim semenom 750 evrov.
Glede krvnih preiskav sem jaz vse opravila v Mariborski bolnišnici, čisto vse na napotnico, z preiskavami nisem imela nobenih stroškov. Tudi spolno prenosljive bolezni so mi naredili v Mariboru in potem sem Darji samo poslala izvid po mailu.
Na žalost so vsi trije postopki bili neuspešni, zato sva se odpravila srečo iskat na Češko.
Glede ZZZS, midva imava odločbo od komisije za darovano celico, tako da sem vse tri postopke dobila v celoti povrnjene, vendar brez potnih stroškov in vinjet in teh stvari.
Se je pa znesek refundacije za stimuliran postopek iz 2100 evrov znižal na 1970 evrov v maju 2013, tako je meni pisalo na odločbi ki sem jo prejela za povrnitev IVF na Češkem.
Vso srečo!

soncek32 srečka, da si lahko vse krvne preiskave pri nas uredila, jaz sem bila prej pri Rešu in tam sem mogla že za prvi ICSI plačat spolno prenosljive (vsak 45 EUR) ker nam aje rekel, da jih zavarovalnica ne krije, in sem potem od ene druge punce zvedla da na GKL vse brezplačno naredijo, greš z napotnico in to je to…tko da se mi ni dalo ukvarjat z njim, preverila sem pri svoji ginekologinji in je rekla, da mi lahko da samo določene pregledat, ostalo pa žal ne, ker še nisem noseča, tko da sem pol klicala okol kako in kaj in na koncu nardila vse v Doblu….

S fantom imava ta mesec prvi sestanek v kliniki v Grazu. Vesela bi bila, če bi katera delila svojo izkušnjo…

New Report

Close