Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino Po artrodezi gležnja , bolecine ,.. prosim nasvet

Po artrodezi gležnja , bolecine ,.. prosim nasvet

Pozdravljeni.

Po odstranitvi 3 vijakov  maj 2020 po artrodezi v 2019 , imam še vedno bolečine v sprednjem delu in v zadnjem , pri ahilovi tetivi. Tudi cudno hodim. Na lanski preiskavi MR gležnja, je pokazalo obrabo na sosednih kosteh v okolici artrodeze , pa na petnici ,itdd….

Ortoped me je poslal na.ponovno MR d.gleznja.

Danes sem imela ponovno MR desnega gležnja. Izvid bo prišel v roku 1 tedna.

Bi  vas samo vprašala , ali kljub artrodezi se lahko tudi gleženj zamenja? Ker bi se koncno rada tudi bolecin v gležnju za vedno rešila.

Oz. Kako bi ae.mi dalo še pomagati .

Od 15 05.  sem začela tudi s hujšanjem do zdaj sem shujšala 8 kg ,

Lp.Ally

Pozdravljeni,

priporočam, da počakate na prejetje izvida in posnetkov današnjega slikanja z MR, na katerih se bo zelo verjetno videlo, kje je vzrok za bolečine.

Zamenjava gležnja je sicer mogoča tudi po izvedeni artrodezi, vendar pa ta zelo verjetno ne bo rešila težav, če le-te ne izvirajo iz zatrjenega sklepa.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.

Najlepša hvala za vaš izčrpni odgovor. Vsekakor bom počakala , na izvid od opravljene MR preiskave.

Vam bom tudi napisala izvid. Lahko ?

Lep pozdrav

Ally

Pozdravljeni,

prosim. Velja. Seveda lahko.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.

Kot obljubljeno vam posiljam izvid od opravljene preiskave MR Desnega gleznja ; 

Difuzno je videti več kostnega edema  videz inaktivnostnih in napredovalih degenerativnih sprememb.

Predvsem je videti na novo več edema na lateralni strani tarzometatarzalnih sklepiv, v področju četrtega in petega TMT sklepa

Nasplošno je videti napredovanje degenerativnih sprememb z malce bolj zoženimi sklepnimi špranjami v področju spodnjih skočnih sklepov in samih tarzalnih sklepov. V področju artrodeze zgornjega skočnega sklepa ni videti posebnosti.

Entezititis Ahilove tetive ostaja nespremenjen. Prav tako ni videti kake bistvene dinamike v področju drugih kit in ligamentov. Brez prepričljivih znakov za morebitno utesnitveno nevropatijo. Več podkožnega edema.

Mnenje ; Gre za napredovanje degenerativnih sprememb z nekaj več difuznega edema, predvsem na lateralnem  delu tarzometatarzalnih sklepov.

Ker je do pregleda pri ortopedu še daleč, me zanima vaše mnenje glede mojega bolečega gležnja in izvid MR.

HVALA in lep pozdrav.

A.

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo povečanje oteklin kosti, predvsem stopala, ki so lahko posledica neaktivnosti in/ali dodatne obrabe sklepov stopala.

Za zmanjšanje bolečin, ki so posledica neaktivnosti, priporočam predvsem povečanje aktivnosti, kolikor bo to le mogoče (kljub bolečinam).

Za zmanjšanje bolečin, ki so posledica obrabljenih sklepov, pa bo verjetno potrebno zatrditi še katerega izmed sklepov stopala.

Navajajo tudi, da je stanje zatrjenega zgornjega skočnega sklepa brez posebnosti.

Pozdravljeni.

Najlepše se Vam zahvaljujem za bolj razumljivo razlago .

Lep pozdrav

Ally

Prosim.

Spoštovani dr. Pilih.

Ponovno se na vas obracam po nasvet,in da ne odpiram nove teme ,vam bom kar tukaj napisala. Ker je do kontrole pri  dveh ortopedih še daleč .

Glede mojih bolečin v mojem desnem gležnju/stopalu  ter tudi v desnem kolenu  po vstavljeni delni endoprotezi medialna stran. ( 27.01.2023)

Kako si lahko pomagam glede na bolečine v  d.gležnju ( glede ne zgornji MR izvid )  in desnem kolenu.   Na nogo ne morem normalno stopiti , v kolenu mi pa med hojo tako močno klecne , moram prav paziti da ne padem . Pol me še nekaj časa zelo boli v kolenu.

Ali lahko uporabljam bergle. Ker drugače ne pridem nikamor.

Kontrolo  pri ortopedu  za gleženj imam 30.08, z izvidi od MR  preiskave

Kontrolo pri ortopedu protetiku imam pa šele 05.oktobra.

Od osebne zdravnice pa dobivam samo Naklofen

Lepo vas pozdravljam in se zahvaljujem.

Ally

Spoštovani,

glede na navedeno, vsekakor priporočam uporabo bergel, tako, da boste desno spodnjo okončino obremenjevala do meje bolečine. Dodatno lahko Naklofen po potrebi kombinirate s paracetamolom (Daleron, Lekadol…) in z metamizolom (Analgin, Metamizol Stada…).

New Report

Close