po 3 letih prevleke razpadle
Imam resen problem z zgornjimi zobnimi prevlekami. Pred dobrimi 3 leti mi je zobozdravnica vstavila prevleke in mostičke na zgornje zobe in sicer od 1-3 levo ter od 1-4 desno. Obloga se je dobesedno razpadla in zobje izgledajo milo rečeno grozno. Z takšnim delom nikakor ne morem biti zadovoljna. Želela sem k drugemu zobozdravniku da mi odpravi to šlamparijo pa bi morala sama plačati ker naj bi mostički in prevleke vzdržali najmanj 7 let. S svojo pokojnino si ne morem privoščiti samoplačniških uslug, saj ne zadostuje niti za vse ostale stroške. Ali imam pravico nekvalitetno delo zobozdravnice prijaviti oziroma ali je dolžna sanirati sedanje stanje na lastne stroške ?
Mi kdo lahko pomaga, lepo prosim
Vnaprej hvala
Maja Valentina
Pozdravljeni,
najprej opravičilo za pozen odgovor. Nič ne omenjate, da bi se pogovorili s svojo zobozdravnico. Menim, da je to prvi korak in seveda edini, če si želite ponovno dobiti prevleke brezplačno ali vsaj s popustom. Vaša zobozdravnica si bo ogledala problematične prevleke in presodila, ali je za nezadovoljstvo kriva sama, tehnik, ali ste k nezadovoljstvu sami kaj dodali z neprimerno higieno, bruksizmom ipd. Tako lahko skupaj najdeta pot k večjemu zadovoljstvu. Seveda pa se lahko zgodi, da bo presodila, da s prevlekami ni nič narobe (jaz to ne morem vedeti, ker vas nisem videla) in bo zavrnila ponovno delo. V tem primeru se šele odločate o korakih naprej.
LP Andreja