Najdi forum

pneumotoraks

Zanima me, kaj, če po operaciji po pneumotoraksu ostane še nekaj zraka notri in se ga ne da pregnati z predpisanimi posegi?

Spoštovani,
vprašanja ne razumem. prosim, če bolj natančno opišete, kakšen je problem.
Lep pozdrav

Oseba ima obojestranski pneumotoraks. Sledila operacija, na levi strani sedaj v redu, na desni prisotno še nekaj zraka.Sledi punkcija zraka, čez nekaj dni slikanje zopet pokaže prisotnost zraka. Kakšna je rešitev za pacienta v takem primeru?

In še nekaj se je sedaj dodatno pokazalo: po operaciji je na levi strani vse v redu, na desni strani pa je notri še zmeraj prisoten zrak. V UKC Lj so poskusili tudi že punkcijo in še nekaj drugega, vendar pravijo, da je še vedno prisoten zrak notri in da se pljuča ne razpnejo. Ker sem zelo zaskrbljena za sina, ima 23 let, mi svetujte, kaj lahko še storimo? Sedaj omenjajo še eno podobno operacijo kot zadnjič, vendar samo na desni strani, kjer so te težave. Ali mogoče obstajajo še kakšni drugi načini, da se ta problem uredi? Lepo, lepo, čimprej prosim za odgovor.

Spoštovani,
na to področje se pa ne spoznam prav v podrobnosti. Že opis problema je hudo nenavaden. Obojestranski pnevmotoraks pri sicer zdravi osebi (skoraj) ne obstaja. Očitno je nekaj v ozadju, kar je pomembno za ta zaplet. Ker gre za redek in eksperten problem je najbolje, da se tistih par strokovnjakov, ki imajo izkušnje iz tega področja, med sabo posvetuje in skupaj pregledajo fantovo zdravsveno dokumentacijo, če ne tudi fanta. Če tega seveda že niso naredili.

Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close