Najdi forum

Post-Morski-Sindrom, namreč.

…bro jutro..

Iz toplega objema božajočih morskih 25 stopinj celzija ob osmih zvečer, sem se v roku ene ure transportiral domov, nazaj na celino, kjer sem si ob izstopu iz avta na dvorišču, zaželel, da bi lahko šel kar z avtom v dnevno sobo.

Termostat v dnevni je kazal 17 stopinj, oni v moji glavi pa še kakšno manj.

Vedno sem bil pripadnik ideje, da je treba priti z dopusta kak dan prej, preden je treba nazaj v službo, da se nekako aklimatiziraš, sprijazniš z dejstvom, da je minilo, ipd, a, se ne da vsako leto.
Najhujša je varianta, ko prilezeš domov zvečer, ponoči, potem se pa še cel omotičen drugi dan znajdeš kar v službi, dobesedno iz plaže. Groza.

Sej se kmalu stvar unese, ni panike, a tisti prvi dan, je res obupen.
A še kdo boleha za tem, kako vi doživljate prihod z dopusta?

Pozdravljen Sašo. Lepo, da si nazaj. Danes boš res imel en težek dan, jutri se boš pa po vsem “lepem”, s čimer te bodo danes razveselili, tako in tako imel občutek, da sploh nisi bil na dopustu. Se pa strinjam s teboj, da je krasno, če si lahko po dopustu, še en dan na dopustu, po drugi strani pa je ob borih nekaj dneh dopusta (pri nas niso ravno radodarni – le tisto po kolektivni in konec) vsakega dneva praktično škoda. Torej, bodi vesel, dan si prihranil za neko drugo priložnost (to ti je tolažba, kaj!).

Od dopusta je že mesec, pa, verjemi, me še danes daje PMS… Je preveč luštno pri morju… Kje je kolektivni 2002!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sašo, neč sekirat, pa te prime, pa te mine :))

Vseeno lep in ne pretežek dan 🙂

Živio!
Zdaj vidiš, kaj smo drugi že skoz dali.
Samo poglej kako je na forumu živo. Bolj ko so končani dopusti, bolj ko je zunaj tuga…več nas je tukaj!

O, Sašo!

Welcome back!

Jaz nisem nikoli imela težav s tem. Lahko sem prišla v nedeljo ob enajstih zvečer domov in šla potem zjutraj normalno v službo. Ni problema.

Saj veš, kaj pravijo: sto ljudi, sto čudi.

Uf, Sašo, kako dobra tolažba, ta tvoj PMS. Letos prenavljava hišo, tako, da dopusta ni bilo. Torej sem vsaj toliko na boljšem od tebe, da PMS-ja nimam. Vsaj nekaj! Lep in uspešen dan tebi in ostalim. Zdaj grem delat!
lp Jana

Ma, že samo, ko vas prebiram, je tolažba. Sem že drugi člouk.

Ja, lahko si srečna, veš!

Sicer pa, prejšnji petek, ko sem vozil proti morju, je bila ena full nevihta, sem si mislil, boš ti malo morgen mahal Sončnici iz pomola, no, thanks God, je bilo lokalnega značaja, tako da, mi je vseeno uspelo.

Pri nas je bil letos po 4 letih, sindrom mislim ;))

Ja, ja, saj to je to. Vsako leto čakam, pa čakam, no pa enkrat bo že (morje, palme) : )

lp, Jana

Bo, Jana, sigurno bo.

Veš kako je eden napisal tu, nekaj tednov nazaj.
Če nimaš denarja, začni zidat hišo.
Prekleto drži.

To je od predlani za nama, hvala bogu, sicer so ostali krediti in so dopusti bolj iznajdljive narave, a so. In salamensko nucajo.

Jana, midva sva se lani v jeseni preselila. Na mus. Se pravi, zrihtano je toliko, da imaš kje spati, umivati… Od vse opreme je edino kuhinja nova. Ostalo bo pa že prišlo. Ostalo nama je en kup pufov, pa če bomo zdravi, bo to tudi prešlo. Vendar sva nekaj sklenila takoj po dopustu. Dopusta v smislu 7 do 10 dni nekje na morju (nismo zahtevni), ne bomo več izpuščali….. Je preveč luštno, otroka sta nora na vodo, midva pa na vse skupaj, pa še kaj bi se našlo….

Lepo se imejte, Jana, pa vsi forumovci…..

Ja, tudi v Ljubljani je bila nevihta. Potem pa, bolj ko smo se bližali morju, bolj jasno je bilo. Pa še toplo je bilo. In tako sem lahko mahala tja proti Piranu.

Pozdravljen Sašo.
Vse lepo hitro mine. Nekateri smo že pozabili na morsko obalo in borčke in smo potrebni že druge ture, ali pa prve še nismo pozabili. Skratka, danes zjutraj sem se prebudila in prvo kar me je pošteno streslo je bila radijska vremenska napoved. Pri nas je bilo zjutraj smo 3 oC, da te kap. Kljub vsemu sem se zavihtela na kolo in marš v službo. In sedaj se bojim še nižjih temperatur, ko bom morala svojega dvokolesnega prijatelja konzervirati in se spet nervirati v avtomobilski gužvi.
Lep privajalni dan ti želim.
Lena

Pozdravljen Sašo, saj je že bolje , ne ?
Naš dopust – po več tedenskem potepanju po svetu, se je končal že v začetku maja … me še vedno daje pms, sploh ne vem če bo kdaj ‘popustilo’ .. ampak spomini ostanejo, to je pa tudi nekaj.

Lep dan vsem, saj je zunaj že sonček, napoved za naslednje dni je pa tudi še kar obetavna … Barbara.

Jani!

Ma, ja, saj imaš prav. Jaz sem pa zmeraj govorila, da ne moremo it, ker pol bo pa tukaj, pa tukaj zmanjkalo..
Drugo leto menda gremo, bom še malo bolj zategnila u štacuni. Saj veš tisto najbolj nujno.., potem bom pa še jaz poročala o sindromu.
Samo, da se ne bi pokazalo v hiši, da je kaj novega spet treba naredit.

lp, Jana

Prav smešno je veš Sašo, koliko resnice je v tistih besedah. Ne spomnim se kdo je pisal, brala pa sem.
Sem pa optimist, bo že šlo.

lp Jana

Sašo!
Aja, pa še to. Res, me veseli, da je to že za vama. Z Janijem, vama vsak po svoje slediva…..

Hojla !

Povej kaksno hecno , v obci blagor , da dignes moral!
Pa veliko toplega soncka !Jaz se tresem ko mis:((
A.

Jana, mi smo tudi tako razmišljali, pa nismo šli na dopust. Smo se vozili po 4x, 5x v dopustu v Bohinj na kopanje. Smo računali koliko smo prišparali. Nič, ti povem. In smo si rekli letos, toliko smo zrihtali, da smo brez skrbi v hiši (oh kaj bo še vse za narediti), sedaj pa ajd na dopust. Ni bil ne vem kako razkošen (sindikalano stanovanje), ampak je bil naš prvi dopust po 4 letih (moj 7 letnik se je morja komaj spominjal). Ko vidiš otroka, kako čofotata po vodi, kako žena brezskrbno leži na plaži in bere, si rečeš: Klinc pa bajta. In smo zatrdno odločeni, da brez dopusta ne bomo nobeno leto več! Pa tudi če bo pri bajti treba kaj narediti. Od letos je najprej skupni dopust, potem pa bajta 😉

New Report

Close