PMS
Spostovani,
Stara sem 37 let. Rodila 1x pri 31. Zadnji dve leti me muci hud PMS , predvsem bolece prsi do 12 dni pred M . Prve dni je M po kapljicah nato ko se ulije M vse bolecine v prsih izginejo, razlika je kot noc in dan. Imam redne M. Na 30 dni ( -+ 3 dni). Poleti sem poskusala z jemanjem Sibbille, vendar sem dobila neznosne glavobole, zato sem po 7 dneh jemanja prenehala, dobila drug dan M in glavobol je popustil in izzvenel v dveh dneh. Bil je res neznosen in nisem moglavec vztrajat, ker sem se komaj pripeljalav sluzbo.Ali svetujete kaksne druge bolj primerne KT?
Najlepse hvala za nasvet in lepo pozdravljeni
Spoštovani,
na pamet je zelo težko, skoraj nemogoče uganiti, katere KT bodo bolj in katere manj problematične, ampak očitno imate probleme zaradi progesterona/progestagenov, zato bi poskusil s starejšimi, ki so bolj estrogensko poudarjene, npr. s Stediril-m ali Logest. Če bi še to propadlo, pa bi eventualno bilo vredno poskusiti še s hormonskim maternični vložkom Mirena, ki je sicer zasnovan na progestagenu, ampak tega v sistem pride zanemarljivo malo.
omenili ste, da imate PMS, ta pa je samo v drugem delu ciklusa, ko prevladuje progesteron. To ne pomeni, da je tega preveč ali premalo, ampak že dejstvo, da prevladuje v vašem sistemu vam očitno povzroča težave. Ni problem v količini, eventualno v razmerju z estrogenom. PMS nima nobene zveze z rakom dojk.