Najdi forum

Obnavljamo stanovanje v bloku pa imam par vprašanj, in sicer me zanimajo vaše izkušnje glede plute. Zanima me katero pluto (lakirana plastificirana, ..) je najbolje položiti , kje je največja izbira za nakup in še kakšne druge izkušnje bodo zelo dobrodošle. Hvala lepa za odgovore!

lp matjaz

S pluto imam dve izkušnji, obe pozitivni.
V prejšnjem stanovanju, ki smo ga sami obnavljali, smo v predsobi in kuhinji položili plastificirano pluto. In če se bom še kdaj lotevala kakšne adaptacije, bom to storila še enkrat. Neobčutljiva, enostavna za vzdrževanje, po 4 letih, ko smo stanovanje prodali, je zgledala še vedno kot nova.
V sedanjem stanovanju imamo pluto (lakirano) po celem stanovanju, razen v sanitarijah. Položili so jo že prejšnji lastniki in je stara že dobrih 10 let. Pa zgleda še kar v redu, le v kuhinji ob pultu je lak malo zdrsan. Vzdrževanje pa je enako kot pri lakiranem parketu.

Torej priporočam, predvsem za kuhinjo in predsobo, v sobah mi je kljub vsemu bolj všeč parket, čeprav se pluta tudi obnese.

LP, M

Pluta je zakon, čeprav se mnogim zdi staromodna. Mi jo imamo že v polovici stanovanja in ko bomo prenavljali naprej, bo sigurno še v drugi polovici pluta po tleh. Je odlična toplotna in zvočna izolacija. Ravno prejšnji teden sem jo kupovala za hčerino sobo in sem kupila pri JOMAR import-export na Brezovici zako ki se polaga kot laminat.

Jaz ima pluto položeno tudi med kuhinjskimi elementi in je ful dobro.Priporočam ti jo,vendar samo plastificirano.

Če pluto kvalitetno prelakiraš z lakom za parket je zadeva izredno trajna.Povdarek je na kvalitetno ,kajti fuge morajo biti popolnoma zalite.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

New Report

Close