Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam izpostavljen balkon in se odločam, kakšne ploščice bi položila nanj.

Odločam se med ploščicami z glazuro in ploščicami brez glazure. Nakako se nagibam k odločitvi za izbiro ploščic brez glazure, ker so nedrseče.

Ima morda kdo že izkušnje z neglaziranimi ploščicami?

Hvala za odgovor.

ja, mi jih imamo doma in so čist super. Še umazanija se manj pozna :))

Lahk tut kašnega strokovnjaka vprašaš: http://www.informacija.net/dom-in-oprema?t=ind (Urejanje: Kopalniška oprema alpa salon keramike). Pošlješ povpraševanje pa je 🙂

Tudi ploščice z glazurami so lahko nedrseče. Ploščice brez glazur so običajno nekoliko bolj vpojne, kar se tiče vlage, tekočin…
Kar pa se tiče balkona in izpostavljenosti, verjetno je to mišljeno vremenske vplive in toplotne mostove, je potrebno v prvi fazi preprečiti toplotne mostove in dostop vlage s primernimi izolacijami in materiali, ki preprečujejo vstop vlage in posredno tudi pronicanje vlage pod ploščice, kar povzroči odstopanje ploščic od podlage pa tudi pronicanje vlage v samo zgradbo.
Takrat, ko je podlaga pravilno narejena, so pripravljeni pogoji za končno polaganje keramičnih ploščic in preprečitev toplotnih mostov, izgube energije, pronicanja vlage v notranjost, zamakanje in kar je najbolj vidno poleg površinskih nepravilnostih na ploščicah in fugah med njimi, tudi poškodbe na fasadi zaradi vremenskih vplivov.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Keramika z glazuro ni za zunaj. Tam pride v poštev rahlo brušen granitogres…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Zakaj pa naj ne bi bile za zunaj? To trditev prvič slišim.
Malo pogledaš po katalogu in pri vsaki ploščici mora biti oznaka, ali je zunanja, običajna oznaka snežinka, ali je talna, debelina….
Če bi to držalo, bi morale biti vse zunanje ploščice granitogresi brez glazure, kar pa nikakor ni res, če malo pogledaš je granitogresov brez glazure zelo malo ali vedno manj položenih.

Z glazuro so večinoma za kopalnico…že iz praktike…za po tleh v ostalih prostorih absolutno niso: prah, praske, drsijo, itd…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

No naj bo po tvojem a žal po mojem nimaš pojma o ploščicah. Žal je lahko to le moje mnenje o tvojem poznavanju a glede na napisano to le dokazuješ-

zato vprašamo strokovnjake 😉

Drrr, vse ploščice oz.granitogresi imajo glazuro in sicer kopalniški sijajno, granitogresi pa porcelansko. To pa iz tega razloga, ker bi sicer brez glazure ploščica vpijala umazanijo in madeže. Za ven, na odprti balkon je najbolj primeren granitogres debeline 8-10 mm, z mat porcelansko glazuro. Granitogresi – razen tistih s poliranimi, zelo svetlečimi glazurami – So v glavnem v veliki večini primerni za na odprto, šenajboljša pa je nekoliko reliefna površina.

Ne sanja se ti kaj je sploh glazura…sem položil že dost različnih ploščic in točno vem kaj pomeni rezat ploščico z glazuro ali brez. Glazura je na keramiko DODATNO ZAPEČENA in se pri rezanju fajn kruši…

Drrr tle se pa ne strinjava. Imam zelo veliko pojma kaj je glazura, dopuščam pa možnost, da misliva isto, vendar se ne razumeva. Ti si položil dosti ploščic, jaz pa sem jih dosti prodala in videla veliko proizvodnje.

New Report

Close