plošče kaljeno steklo-KUHINJA
verjetno misliš za na jedilno mizo :)))
Mi imamo kaljeno steklo na veliki ovalni leseni mizi. Zelo krasno se obnese. Sploh pa pri majhnih otrocih, ker je manjši prt pod steklom in tako ni nevarnosti, da s prtom vse potegnejo z mize dol.
Enostavno za čiščenje, pošpricaš s stelexom in obrišeš s papirnato brisačo.
Ne zamenjam za nič na svetu, tako je praktično, pa še lepo. Le prtičke menjam za okras hi-hi-hiii
obnese se odlično, kar se tiče čisčenja, vse gre dol s čistilom za steklo.
Predlagam, da raznim steklarjem pošljete povpraševanje za predračun, prej pa natančno izmerite velikost, posebej še, kje bi naj bile luknje za vtičnice in ostalo (lukenj se naknadno namreč ne da izrezovati, bodite pozorni na to).
Pazite tudi, da je kaljeno steklo, marsikdo ponuja tudi lepljeno. Pri montaži vztrajajte, da vam vse robove prilepijo in zalijejo s silikonom, marsikdo ga namreč montira z letvicami, tu pa se potem dogaja, da za steklo prihajajo žužki in prah, to pa več ne moreš odstraniti. Mi imamo steklo zalito vse okoli s silikonom, tudi pritrjeno na delovno ploščo, zato lahko polijem po poltu, pa ne bo teklo zadaj za kuhinjski element.
Mi smo za 3 m (brez lukenj) dobili predračune od 470 do 1200 EUR, na koncu plačali 270 EUR pri enem domačem steklarju.
Okoli 200 eur/m2 s fototapeto, sem full zadovoljna, poglej na stekla
mi smo dali za barvno kaljeno steklo 170eur/m2 pri omanoviču
Mi imamo cca 5 tekočih metrov stekla, kaljenega, z izrezi in fototapeto za 760 EUR z vgradnjo ( točkovno, tako da lahko kadarkoli snamemo ) pri Stekl. centru Leskošek.
http://www.steklarstvo-leskosek.si/
Glede čiščenja: se hitro očisti, ampak dokler je še sveže. Ko se maščoba strdi, je pa treba vseeno malce podrgniti, se pa zaradi vzorca na fototapeti ne vidi toliko.
Midva sva veliko spraševala in zbirala ponudbe, na koncu pa sva se odločila za nakup pri http://www.fototapete.si
Nama je veliko znancev priporočalo to podjetje (sedaj se ne spomnim imena). Baje so prav pri njih razvili to ponudbo in sodelujejo le z najbolj kvalitetnimi in zanesljivimi steklarji po celi Sloveniji.
In res so nama naredili čudovito grafiko, pred tem pa brezplačne fotomontaže v fotografiji najine kuhinje, da sva se lažje odločila.
Steklo je za kuhinjsko oblogo po najinem mnenju najboljša varianta, ker se res enostavno čisti. Edino pri izbiri motiva sva pazila, da ozadje ni ene barve, ker bi se tako poznala vsaka smet in kapljica na steklu. Zato imava motiv pšeničnih klasov na rustikalnem ozadju.