Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ploščate bradavice

ploščate bradavice

Pozdravljeni,
pred 6 mesci je hčeri (stara je 4 leta) dermatologinja s tekočim dušikom odpravljala ploščate bradavice. Po posegu sem ji obolela mesta mazala s predpisanim mazilom (2-3 mesce). Kazalo je v redu, dokler nisem z mažo prenehala. Ali sem naredila napako? Sedaj so se bradavičke pojavile na istih mestih (okrog ust, na bradi, nosku in ličkah) v večjem obsegu in hitreje napredujejo.
Kolikokrat je potrebno poseg odstranitve ponoviti in v kakšnih intervalih se lahko ponovi pri otrocih, da ne pride do posledic?
Kako se lahko izognemo okužbe na mlajšega bratca?
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav,
zaskrbljena mami

Spoštovani,

zamrzovanje s tekočim dušikom lahko ponavljamo v dvo tedenskih presledkih . s kakšnim mazilom ste mazali spremembe?
Prenosu se izognete tako, dasin ne dotika kože , ki je prizadeta, še zlasti , če je koža poškodovana.

Menim, da bi bilo smiselno, da se ponovno zglasite pri zdravnici.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni,

že veliko let imam probleme z bradavicami na obrazu (ploščate bradavice) Plane verrucae in se jih nikakor ne morem znebiti. S tekočim dušikom probavam že par let(redno) a neuspešno. Poiskusila sem tudi s kremo Aldara, ki je prvič siocer pomagala, drugič pa ne več. Zanima me, kako je z laserskim odstranjevanjem? Slišala sem da je okrevanje po tem zelo dolgotrajno. Ena zdravnica mi je svetovala laserski piling. Mi lahko svetujete kako naj se lotim problema?
Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

Katarina

Pozdrav!
zamrzovanje je še najbolj preiskušeno , laserski peeling bi lahko vodil v razširitev sprememb, Aldaro je težko dozirati na majhnih bradavicah.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close