Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika plomba idr

plomba idr

Spoštovani!

Eni pravijo, da se plomba plača, drugi pa ne. Meni je zadaj padla ven, jer ni mus da imam belo plombo, ki sekao plača. Tista »srebrnkasta« pa se menda ne lača, ali? Ali pa se niti bela plombane plača?

kaj zdaj? a se plomba plača ali ne? Jaz nisem v zdrav,. domu, pač pa pri privatniku oz. zasebniku s koncesijo
Če bi pa bila pru zobarju v zdr. domu, kjer verjetno ni koncesije, s en plačajo zake zadeve,npr. pucanje zobnega kamna, plombeipd., ali?

Vem,da se plača čiščenje zobnega kamna (čeprav mi ni jasno zakaj za vraga plačujemo, če že plačujemo dodatno dr. zavarovanje????

kolk pa je pucanje z.kamna, a je nekje 25 €-povprečno,po statistiki sodeč? mi sploh korektno spuca, glede na to, da se mi kamen nabere že po 2-3 mesecih? a je tud pri drugih tko, da se tak hitro nabere kamen?

med.sestra je rekla, da ni odvisno samo zaradi kofeina in nikotina ter čajev, pač pa odvisno kakšno slino imamo. kako pa naj spremenim svojo slino, da se ne bi tko hitro nabral z.kamen? ali kaj naj uživam, da sem i slina spremeni, da ne bi tako farbala moje zoner?
Pravijo, da sodabikarbona neli zobe. Kako pa se ot uporablja? Ali sodapor damna ščetko in s tem ščetkam,n ato pa splajnem ali kako?

a alhko dobim lokalno anestezijo za pucanje z. Kamnja in delanje plomne ali vsaj, da mi pošprisckajo s tistim, da nič ne čutim? Ali lapa kako pomirjevalo npr. apaiurin-inekcijo ali na recpt pd zobarja? Kajti jaz ima mala usta in jih ne morem imeti dologo na široko odprta, ker me bolijo obrazne ličnice in zara tega zobar težko dela z mano, se mora istavljat, včasioh me je že celo nadrl. Ja bog pomagaj, da mi je bog/narava dala tak mala ista,kot da sem sama kirfa

o beljenju zob pa sem brala več negativnih poseldic kot pozitivnih-kaj je vaše mnjenje glede nato in koliko stane to?

hvala in lp.

Pozdravljeni,

amalgamske zalivke in bele zalivke v sprednjem sektorju vam krije ZZZS. Drugo se doplača. Čiščenje kamna je žal samoplačniško. Slino težko spremenite, lahko pa vplivate na nabiranje kamna z dobro higieno (ne glede na zobno pasto). Proces je namreč tak: bakterijski plak, ki ni očiščen, mineralizira in postane kamen, ki ga po teh nekaj dneh sami ne morete več odstraniti. Ključno je natančno čiščenje meje zob ob dlesni vsaj 1x na dan.
Lokalno anastezijo seveda lahko dobite.
Beljenje nima dolgoročnih stranskih učinkov. Kemično stane ca. 250 eur, lasersko pa ca. 500 EUR.
LP Andreja

New Report

Close