Najdi forum

plomba

Spoštovani!

Eni pravijo, da se plomba plača, drugi pa ne. Meni je zadaj padla ven, jer ni mus da imam belo plombo, ki sekao plača. Tista »srebrnkasta« pa se menda ne lača, ali? Ali pa se niti bela plombane plača?

kaj zdaj? a se plomba plača ali ne? Jaz nisem v zdrav,. domu, pač pa pri privatniku oz. zasebniku s koncesijo
Če bi pa bila pru zobarju v zdr. domu, kjer verjetno ni koncesije, s en plačajo zake zadeve,npr. pucanje zobnega kamna, plombeipd., ali?

Vem,da se plača čiščenje zobnega kamna (čeprav mi ni jasno zakaj za vraga plačujemo, če že plačujemo dodatno dr. zavarovanje????

kolk pa je pucanje z.kamna, a je nekje 25 €-povprečno,po statistiki sodeč? mi sploh korektno spuca, glede na to, da se mi kamen nabere že po 2-3 mesecih? a je tud pri drugih tko, da se tak hitro nabere kamen?

med.sestra je rekla, da ni odvisno samo zaradi kofeina in nikotina ter čajev, pač pa odvisno kakšno slino imamo. kako pa naj spremenim svojo slino, da se ne bi tko hitro nabral z.kamen? ali kaj naj uživam, da sem i slina spremeni, da ne bi tako farbala moje zoner?
Pravijo, da sodabikarbona neli zobe. Kako pa se ot uporablja? Ali sodapor damna ščetko in s tem ščetkam,n ato pa splajnem ali kako?

a alhko dobim lokalno anestezijo za pucanje z. Kamnja in delanje plomne ali vsaj, da mi pošprisckajo s tistim, da nič ne čutim? Ali lapa kako pomirjevalo npr. apaiurin-inekcijo ali na recpt pd zobarja? Kajti jaz ima mala usta in jih ne morem imeti dologo na široko odprta, ker me bolijo obrazne ličnice in zara tega zobar težko dela z mano, se mora istavljat, včasioh me je že celo nadrl. Ja bog pomagaj, da mi je bog/narava dala tak mala ista,kot da sem sama kirfa

o beljenju zob pa sem brala več negativnih poseldic kot pozitivnih-kaj je vaše mnjenje glede nato in koliko stane to?

hvala in lp.

Spoštovani,

sama nimam koncesije iz splošnega zobozdravstva, tako da ne vem natančno, kaj ZZZS krije in kaj ne. Mislim, da plača bele plombe v celoti v področju sekalcev in podočnikov, na ličnikih in kočikih pa je za belo plombo potrebno doplačati. Za amalgamske plombe ni doplačila.
Čiščenje zobnega kamna in beljenje zob pa sta samoplačniški storitvi v celoti, tako v javnih zavodih- zdravstvenih domovih kot pri zasebnikih koncesijonarjih. Cene varirajo, saj jih določa trg.

Kar se zobnega kamna tiče, je njegovo nastajanje bolj kot od sestave sline odvisno od zobnih oblog, ki zastajajo na zobeh. Le te predstavljajo “gradbeni materijal”, iz katerega s pomočjo mineralov sline kamen nastaja. Ob naslednjem obisku pri zobozdravniku ga prosite, da vam pokaže pravilno tehniko ščetkanja zob. Z dobrim ščetkanjem boste zagotovo upočasnili nastajanje zobnega kamna.

Zobni kamen in bakterijski biofilm se običajno odstranjuje ob vseh zobeh v ustih. Postopek ni zelo boleč, lokalna anestezija celotnih ust pa tudi za pacienta ni ugodna. Zato se, pri zelo občutljivih pacientih, poslužujemo površinske anestezije.
Premedikacijo pred posegi vam zobozdravnik lahko predpiše, čeprav je pri nas bolj običajno, da jo v sodelovanju z zobozdravnikom določi vaš splošni zdravnik.

Uporabo sode bikarbone ne priporočamo.
Postopki beljenja zob so različni, predpogoj seveda je, da so zobje v celoti sanirani in obzobna tkiva zdrava. Če je beljenje strokovno izvedeno, je to varen poseg.

Lep pozdrav, AM

New Report

Close